Ce ne spune Ascendentul


Astrologie ABC Interpretarea astrogramei

Interpretarea astrogramei: Ce ne spune Ascendentul

Fiecare zi, incepind cu rasaritul Soarelui, este un moment unic si creator in desfasurarea evenimentelor in timp. In mod oarecum similar, in fiecare fiinta umana, viata se exprima intr-un mod unic si nou, omul traind intr-o continua cautare a expresiei sale totale si particulare. Intr-o astrograma, aceasta idee este asociata cu Ascendentul, punctul aflat la rasarit, pe linia orizontului vazut din locul si la momentul pentru care se construieste astrograma. Semnul zodiacal aflat la Ascendent capata, astfel, o importanta deosebita in interpretarea unei astrograme.

Acest punct - numit Ascendent sau semnul care rasare sau cuspida Casei I - este vazut in general ca un simbol al intregii vieti fizice (Casa I este Casa Vietii), fiind asociat si cu anumite tipuri de fizionomie care se combina pe fondul expresiei vizibile date de semnul solar. Totodata, Casa I este si Casa Eului, a expresiei individuale, un domeniu in care fiinta cauta sa se afirme si sa se impuna in ochii altora sau cel putin in propriii sai ochi. La nivel psihologic, Casa I este Casa Personalitatii, desi sugereaza, in mic, natura personalitatii in ansamblu. Totusi, la un nivel mai precis, Casa I se refera la modul in care personalitatea respectiva se imbogateste pe parcursul vietii, extinzindu-si gama de calitati si concepte cu care opereaza constient ca individ.

Ca sa intelegem mai bine, putem face o analogie cu un constructor care are de construit o cladire. Are o experienta vasta, stie sa construiasca tot felul de cladiri - case de locuit, biserici, blocuri, castele etc. - si stie sa execute lucrarile necesare in acea constructie dupa experienta sa. Dar cind primeste comanda unei anumite cladiri, scopul sau de moment se limiteaza la acel anumit tip de cladire, iar anumite lucrari, unde experienta sa este mai redusa, ii vor da prilejul sa-si imbogateasca experienta. In mod similar, viata omului se poate compara cu construirea unui anumit gen de cladire. Semnul Solar ar putea fi simbolul genului de constructie respectiv, ceea ce vede publicul din acea constructie. In acest context, Ascendentul simbolizeaza operatiile sau conceptele in care constructorul se perfectioneaza cu prilejul acestei lucrari, pentru a face cladirea cit mai functionala.

Ascendentul este unul dintre cele mai importante puncte ale astrogramei iar pozitia sa intr-un anumit semn zodiacal ne dezvaluie deja o componenta importanta a personalitatii de baza. Mai multe detalii ne poate dezvalui Simbolul Sabian al Ascendentului, dar aici apare adesea o problema din cauza ca determinarea exacta a Ascendentului depinde foarte mult de ora si locul nasterii. Pentru un loc dat, Ascendentul se deplaseaza pe zodiac in medie cu 1 grad la 4 minute. Aceasta inseamna ca o eroare de o ora asupra orei de nastere poate sa plaseze Ascendentul in alt semn zodiacal decit cel real, in 50% din cazuri, iar o eroare de 5 minute muta Ascendentul in alt grad.

Inregistrarea exacta a orei de nastere este o conditie importanta a cunoasterii omului prin astrologie, iar faptul ca inca nu se practica acest lucru la scara oficiala este un vechi impediment in folosirea astrologiei, care limiteaza posibilitatea unei cunoasteri exacte la cei care au avut sansa sa li se noteze exact ora nasterii. Pentru ceilalti, exista si alte metode pentru determinarea orei nasterii, capabile sa ofere o ora exacta de studiu, cel putin la nivelul cunoasterii actuale.


 1. Triada Soare-Luna-Ascendent
 2. Soarele in semne
 3. Soarele in Case
 4. Soarele in semn si Casa
 5. Ziua Lunara
 6. Luna in semne
 7. Luna in Case
 8. Luna in semn si Casa
 9. Ce ne spune Ascendentul
 10. Soarele si Ascendentul
 11. Ascendentul in semne
 12. Personalitatea de baza
 13. Planete, semne, Case
 14. Semnele zodiacale in astrograma
 15. Dominanta vibrationala
 16. Activarea semnelor zodiacale
 17. Demnitati si detrimente
 18. Activarea Caselor
 19. Activarea emisferelor
 20. Activarea sectoarelor
 1. Initiere in astrologie
 2. Studiu pentru intelegerea horoscopului natal
 3. Tipuri de astrologie
 4. Interpretarea astrogramei « sunteti aici
 5. Planetele in semne
 6. Planetele in casele astrologice

eAstrologAstrologie ABC - Interpretarea astrogramei
astrologie, tipuri


Banner numerologie

Stii ce te asteapta in luna august 2016? eAstrolog iti spune totul!
Citeste horoscopul lunii august 2016 pentru toate zodiile.

Copyright © 1998-2016 Elite Pro SRL. Toate drepturile sunt rezervate.