Planetele in case


Astrologie ABC Planetele in case

Astrologie ABC - Planetele in case

Dupa prezentarea influentei celor 10 planete in fiecare dintre cele 12 semne zodiacale, urmeaza sa vedem ce influenta au planetele in casele astrogramei.

Reamintesc ca o astrograma - construita pentru un anumit loc si o anumita ora - prezinta cercul zodiacal impartit in 12 sectoare (care nu se confunda cu zodiile) numite case terestre. Acestea arata asezarea semnelor zodiacale fata de linia orizontului si fata de linia meridianului locului si au semnificatii legate de anumite domenii ale vietii individului in mediul terestru si in societatea umana. Am prezentat deja semnificatiile generale ale caselor, dar acum vom intra in detalii legate de pozitionarea planetelor in case.

Mai intii sa stabilim ca impartirea zodiacului in case este determinata matematic, dar exista mai multe metode diferite folosite de astrologi, asa-numite sisteme de case, care pot avea rezultate diferite in ceea ce priveste pozitionarea caselor. De fapt, ceea ce se calculeaza sunt pozitiile exacte ale cuspidelor caselor, acele puncte de pe zodiac determinante pentru fiecare casa. Fiecare sistem este folosit in anumite cazuri, in functie de scopul urmarit in studiu si de viziunea astrologului, iar adesea si de obisnuinta sa. Astrologia fiind o stiinta mentala, se accepta ca orice sistem este bun daca poate conduce la solutii utile. In cele ce urmeaza ma voi referi in special la sistemul Placidus, cu care opereaza majoritatea astrologilor moderni.

Calculul caselor este complex si se face fie manual, fie cu un program de astrologie. Nu il voi detalia aici. Prin acest calcul se obtin 12 puncte de pe zodiac, perfect opuse 2 cite 2, care reprezinta cuspidele caselor numerotate de la 1 la 12 (de regula se foloseste notatia cu cifre romane, deci de la I la XII). Vibrational, aceste cuspide sunt vazute ca niste antene, ca niste pozitii de maxima receptivitate pentru acele vibratii care caracterizeaza anumite domenii de manifestare ale vietii terestre. Matematic, ele sunt considerate punctele de inceput ale caselor, astfel incit o casa se intinde de la cuspida sa pina la urmatoarea cuspida.

O situatie mai deosebita apare atunci cind o planeta se gaseste cu cel mult 3 grade inainte de o cuspida. Geometric, de pilda, ea poate sa fie plasata in casa VI, dar e la mai putin de 3 grade de cuspida casei VII. Aceasta apropiere de cuspida urmatoare face ca influenta planetei sa se reflecte puternic asupra casei VII. Unii astrologi aleg sa interpreteze influenta planetei fata de ambele case. Dar foarte multi, pentru a nu complica lucrurile, prefera sa considere ca planeta este in casa VII, cu rezultate foarte bune.

Oricum, in interpretarea unei teme trebuie tinut cont de influenta fiecarei planete in casa in care se afla. Pozitia planetei in semn coloreaza vibratia ei caracteristica intr-o anumita nuanta energetica, dar pozitia planetei in casa face ca energia respectiva sa se manifeste cu precadere in anumite domenii ale vietii.

O casa poate sa nu contina nici o planeta. Aceasta inseamna ca evenimentele legate de ea nu sunt cele mai reprezentative pentru tema studiata. Ea poate fi studiata, totusi, prin analiza pozitiei planetei care guverneaza semnul in care cade cuspida acelei case (acea planeta este guvernatorul casei respective, dominus al casei).

Dar intr-o tema exista intotdeauna si case ocupate de planete. Cu cit o planeta este mai aproape de cuspida casei ocupate, cu atit influenta ei in domeniul acelei case este mai puternica. Si cu cit sunt mai multe planete intr-o casa, cu atit evenimentele din domeniul acelei case vor fi mai importante pentru tema studiata.

In sistemul Placidus, casele sunt inegale si uneori putem avea un semn in care nu cade nici o cuspida. Asta inseamna ca acel semn este complet inclus intr-o casa (si la fel si semnul opus lui). Acest semn se mai numeste semn "interceptat". Cind o planeta cade intr-un semn interceptat, influenta ei este cumva ascunsa, greu de depistat si energiile ei pot sa ramina neutilizate mult timp, pot fi valorificate cu greutate, sau se pot manifesta la un nivel interior, subtil, mai putin vizibil.


  1. Initiere in astrologie
  2. Studiu pentru intelegerea horoscopului natal
  3. Tipuri de astrologie
  4. Interpretarea astrogramei
  5. Planetele in semne, in astrograma natala
  6. Planetele in casele astrologice, in astrograma natala « sunteti aici

eAstrologAstrologie ABC - Planetele in case
planete, planetele, case, astrologice


Banner numerologie

Stii ce te asteapta in luna iulie 2016? eAstrolog iti spune totul!
Citeste horoscopul lunii iulie 2016 pentru toate zodiile.

Copyright © 1998-2016 Elite Pro SRL. Toate drepturile sunt rezervate.