Planetele in semne


Astrologie ABC Planetele in semne

Astrologie ABC - Planetele in semne

Pana acum am aratat cum se poate privi o astrograma in ansamblul ei pentru a se obtine din start o imagine globala, holistica, pe care se vor grefa multe alte detalii desprinse din cercetarea si analiza ei ulterioara. Ca sa mergem mai departe, avem nevoie sa cercetam, pas cu pas, vibratiile generate de fiecare planeta din astrograma, prin pozitia ei in semn si in casa si prin aspectele formate cu alte planete.

Incepem cu planetele in semne, luind pe rind fiecare planeta (inclusiv Soarele si Luna) si comentind pozitia sa in fiecare semn, amintind atit clasicele demnitati si detrimente, cit si mai moderna viziune obtinuta prin raportarea pozitiei planetei la semnele sale de domiciliu.

Unele planete au cite un singur domiciliu (Soarele, Luna, Uranus, Neptun si Pluton), iar celelalte au cite 2 domicilii. Unii astrologi moderni tind sa considere ca semne de Exaltare (Pestii pentru Jupiter, Varsatorul pentru Saturn, Scorpionul pentru Pluton) acele semne unde planete traditionale au fost "detronate" de noi planete descoperite dincolo de Saturn. Eu le consider ca Domicilii secundare, sau semne in care aceste planete au rolul de al doilea guvernator.

Aceasta abordare se va face resimtita si in analiza. Pentru planetele cu un singur domiciliu, vibratia este mai coerenta, mai clara, avind un reper unic in semnul de domiciliu respectiv. Pentru planetele cu doua domicilii apare o vibratie combinata, in care un anumit domiciliu poate exercita o influenta indirecta mai mare decit celalalt domiciliu.

In ansamblu, cind studiem pozitia unei planete intr-un anumit semn, trebuie sa ne amintim mereu de compatibilitatea dintre vibratia planetei si vibratia semnului respectiv. Ca o viziune utila pentru interpretare, putem vedea semnul ca fiind un principiu subtil care se manifesta in orice entitate (deci in orice astrograma) intr-un mod specific, ilustrat de astrograma. Planeta aflata in acel semn reprezinta o concretizare a manifestarii respective, sub forma unor instrumente specifice, a unor evenimente, a unor concentrari energetice de o anumita vibratie, care vor modela si concretiza vibratia semnului in functie de aspectele planetei si de pozitia sa intr-o anumita casa.


  1. Initiere in astrologie
  2. Studiu pentru intelegerea horoscopului natal
  3. Tipuri de astrologie
  4. Interpretarea astrogramei
  5. Planetele in semne, in astrograma natala « sunteti aici
  6. Planetele in casele astrologice, in astrograma natala

eAstrologAstrologie ABC - Planetele in semne
planete, planetele, semne, zodiacale


Banner numerologie

Stii ce te asteapta in luna iulie 2016? eAstrolog iti spune totul!
Citeste horoscopul lunii iulie 2016 pentru toate zodiile.

Copyright © 1998-2016 Elite Pro SRL. Toate drepturile sunt rezervate.