Horoscop 2013 Capricorn

Astrologie 2013
horoscopul anului

Capricornul 2013:
tendințe astrologice și perioade

2013 este un an mai bun decat precedentul. Saturn nu-ti mai pune bete in roate, iar Jupiter iti prezinta viitorul in culori atractive: situatia profesionala se bucura de sanse speciale in prima jumatate a anului, iar cea sentimentala te provoaca la aventura in a doua jumatate.

Pluto ramane in Capricorn inca multi ani de aici inainte, intarindu-ti puterea psihica si tenacitatea, intensificandu-ti dorintele si ambitiile, ascutindu-ti intuitia si focalizandu-ti fortele catre tinta fixata. Pluto, cu nevoia lui de control, putere si bani, cu meandrele lui psihologice, cu pasiunile si demonii lui din abis, cu obsesiile, frustrarile si, uneori, cu dramele lui inevitabile.

Neptun ramane si el ani multi in casa intelectului si a comunicarii Capricornului. Neptun iti impartaseste cautarile lui spirituale, nevoia de a comunica prin arta, poezie, imagine (sau alt mijloc care starneste emotie), puterea lui de a incanta sau a ademeni prin cuvinte.

Aflat in Berbec (unde va mai ramane cativa ani), Uranus te tulbura cel mai tare. Este cel care rascoleste echilibrul casei, al parintilor, al proprietatilor. Uranus, cu gustul lui pentru schimbare, innoire, modernizare, surpriza, bulversare, agitatie, cu revolta lui impotriva ordinii stabilite.

Uranus electrizeaza si pretinde actiune. Ar fi bine sa actionezi in concordanta cu gusturile lui. Daca nu faci nimic, Uranus este gata sa se ocupe el singur de modificari - si s-ar putea sa o faca intr-un fel care nu te avantajeaza.

Anul 2013 pentru zodia Capricornului:
iubire și cuplu

Ca atmosfera generala, prima parte a anului 2013 nu se deosebeste foarte mult de a doua jumatate a anului trecut. Se disting insa unele nuante, date de tranzitele planetelor personale.

Astfel, ianuarie 2013 te fericeste cu prezenta lui Venus in Capricorn. Atributele ei irezistibile, farmecul, eleganta si senzualitatea te invaluie si iti sporesc putere de atractie. Se ivesc ocazii care favorizeaza aparitia iubirii, intalnirile, impacarile, iar atmosfera in cuplu este tandra si cooperanta.

Martie 2013 aduce in atentie conversatia, corespondenta, declaratiile, plimbarile si calatoriile cu tenta romantica. Poate sa nasca unele nesincronizari, dar acestea pot fi usor evitate printr-o exprimare limpede si clara.

A doua parte a lunii aprilie si toata luna mai 2013 stimuleaza viguros energia sexuala si inclinatiile romantice ale Capricornilor. Emanatiile erotismului tau debordant atrag flirtul, aventura, pasiunea.

Intre 3 si 27 iunie 2013 astrele iti sunt din nou favorabile: Venus, Mica Benefica, trece prin casa cuplului Capricornului.

Tot in iunie 2013 se petrece un fapt de maxima importanta: Jupiter, Marele Benefic, intra si el in casa cuplului Capricornului, unde va ramane pana in iulie 2014. Traditional, Jupiter in casa cuplului ofera cele mai frumoase perspective de fericire, implinire si intelegere. Relatia se dezvolta armonios, apar realizari comune, partenerul are sansa profesionala sau financiara etc.

Jupiter largeste perspectiva, inmulteste ofertele si creeaza cadrul propice aparitiei iubirii, impacarii, logodnei sau chiar casatoriei. Tot Jupiter este cel care te poate elibera dintr-o relatie nefericita.

Daca este incomodat de alte tranzite planetare, Jupiter poate dauna vietii relationale prin exces, extravaganta, risipa, orgoliu, exagerare, imprudenta sau lipsa de onestitate. Atentie deosebita la sfarsitul lui iunie, in iulie si august 2013, dar si in ultima decada a lui septembrie si prima jumatate a lui octombrie, precum si in decembrie 2013!

Capricorn 2013:
muncă și venituri

Saturn a parasit casa carierei Capricornului in luna octombrie a anului trecut, dupa ce te-a incetinit, obstructionat, apasat sau incarcat timp de trei ani. Este ca si cand ti s-ar fi luat un sac din spinare. De-acum, poti evolua liber si ascendent, cu sanse mai mari de reusita.

Intrat in Scorpion, Saturn se aliaza cu Pluto, aflat chiar in Capricorn, conlucrand in aceeasi directie: concentrarea fortelor si urmarirea tenace a obiectivelor.

Jupiter este in casa muncii Capricornului inca din vara trecuta si probabil ca inca de atunci a inceput sa-ti dea idei, sa-ti recomande solutii, sa-ti livreze oportunitati.

In prima jumatate a anului 2013, Jupiter iti propune noi deschideri: o munca mai interesanta, mai bine platita, o pozitie care iti confera autoritate si libertate de actiune, conjuncturi profesionale care te pun in valoare, care aduc prestigiu si expansiune sociala. Lunile mai si iunie sunt cele mai propice in acest sens.

Pe 26 iunie 2013 Jupiter intra in casa relatiilor Capricornului, unde va sta un an. Apar oferte de colaborare tentante, contracte profitabile si, in general, ceilalti te privesc cu simpatie si incredere si par dornici sa coopereze.

Perspectivele sunt foarte promitatoare, dar trebuie sa-ti pastrezi vigilenta. O incredere totala si neconditionata este riscanta. Pazeste-te de propunerile de afaceri sau de asociere care vin din partea unor oameni simpatici, entuziasti si care promit mult, dar care pot fi doar niste aventurieri sau indivizi lipsiti de simtul masurii sau, mai rau, de onestitate.

Se recomanda prudenta mai ales in perioada iunie-august 2013, in septembrie (in chestiunile financiare) si in decembrie 2013. Bate palma cu persoane verificate, care ofera garantii, ai grija la legalitatea contractelor si poti profita de latura benefica a lui Jupiter!


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR
Horoscop Capricorn 2013
Previziuni astrologice: iubire și cuplu, carieră și venituri etc.