Horoscop 2014 Capricorn

Astrologie 2014
horoscop anual

Capricorn 2014: principalele tendințe astrologice

Primele 7 luni ale anului 2014 sunt destul de dificile pentru toate zodiile. Pe cer se formeaza o cruce cardinala intre Pluto, Uranus, Jupiter si Marte, configuratie care persista pana in iulie 2014, generand tensiuni.

Pe bratul crucii cardinale care este marcat de Pluto, se asaza si Venus in primul trimestru din 2014. Venus si Marte se afla in ciclul retrogradarii, raman timp indelungat in aceleasi teritorii zodiacale si tind sa se comporte uneori atipic.

Pentru Capricorni, Venus si Marte se afla in cele mai importante doua sectoare ale horoscopului, iar Jupiter si Uranus in urmatoarele doua (din douasprezece). Presiunea apasa asupra carierei, parteneriatelor, locuintei si proprietatilor, parintilor si familiei. Toate sunt supuse stresului sau schimbarilor, in oricare dintre ele pot aparea provocari care sa conduca, dupa caz, la impliniri sau dificultati.

Energiile cele mai puternice se descarca pe axa cariera-casa (la care se adauga si proprietatile si parintii). Aici este frecusul cel mai mare, aici pot aparea cele mai acute momente, aici este nevoie de prudenta si intelepciune.

Capricornii sunt foarte buni strategi. Daca evaluezi atent situatiile, iti faci strategiile potrivite si te inarmezi cu rabdare, vei trece cu bine prin toate. Spre norocul tau, Saturn te ajuta.

Incepand din iulie 2014, lucrurile se linistesc. Relatiile revin la normal, prin casa trece un suflu nou, care aduce schimbari pozitive.

Si tot din iulie 2014 apar semne bune in privinta castigurilor si a investitiilor.

Dragostea și relațiile Capricornului în 2014

Relatiile sunt, poate, cel mai important lucru din viata ta in prima jumatate a lui 2014. Jupiter, Marele Benefic, se afla in casa cuplului Capricornului pana in iulie, antrenand nevoi afective uriase si nutrind sperante pe masura. Dar daca acestea se vor implini sau nu, depinde si de tine.

Daca este bine dispus, Jupiter aduce deschidere, fericire si impliniri. Daca este prost dispus, pierde masura, pretinzand mai mult decat este cazul, crezand ca totul ii este permis sau reactionand exagerat. Iar in prima parte a lui 2014, pe Jupiter il indispun mai multe planete.

Pe de alta parte, Jupiter este un mare iubitor de libertate. Daca te afli intr-o relatie care te sufoca sau te ingradeste, acum vei avea puterea sa rupi lanturile.

O perioada intensa si complicata este mai ales primul trimestru din 2014. Punctul de plecare se afla in perioada noiembrie-decembrie a anului precedent, iar factorul determinant este tranzitul prelungit al lui Venus in Capricorn (5 noiembrie 2013 - 5 martie 2014).

Atat tranzitul lui Venus cat si cel al lui Jupiter au o mare incarcatura emotionala si pot aduce iubire sau alte realizari relationale. In acelasi timp, fac parte dintr-o ampla configuratie tensionata, care-ti poate cauza felurite neplaceri.

Daca te vei afla intr-o situatie critica sau vei simti ca se incing spiritele, aminteste-ti ca trebuie sa-ti pastrezi calmul si obiectivitatea si ca prin bunavointa si diplomatie obtii rezultate mai bune decat prin orice alta atitudine.

Eclipsa de Soare din 29 aprilie 2014 anunta evolutii inedite in zona pasiunii si a sexualitatii. In rest, calm si normalitate.

Venus iti mai face, totusi, discret cu ochiul in iulie-august, ultima saptamana din octombrie, prima jumatate a lui noiembrie si ultimele doua decade din decembrie 2014.

Capricornul în 2014: cariera și banii

Cariera este al doilea pilon al anului 2014, dupa relatii. Iar pentru unii Capricorni, cariera poate trece chiar inaintea relatiilor.

Aflat in ciclul retrogradarii, Marte, planeta actiunii, sta in casa carierei Capricornului intre 7 decembrie 2013 si 27 iulie 2014. Sunt aproape 8 luni, de 5-6 ori mai mult decat sta de obicei intr-o casa. Este un tranzit important, care promite evenimente importante.

Marte este o planeta dinamica, de ambitie, initiativa, competitie si lupta. Prin urmare, vrea sa te mobilizezi pentru a-ti demonstra valoarea, pentru a arata ce poti, pentru a te impune si a urca in ierarhie.

Trebuie sa te implici, sa iei haturile in maini, sa actionezi. Asa, vei progresa mult, iar stresul va fi mai putin nociv. Fiindca Marte nu numai ca este intr-o faza foarte insistenta, dar este si zgandarit de Uranus, Jupiter si Pluto. Sunt energii mari in joc, nerabdatoare si impulsive, iar daca nu le dai de lucru, o pot lua razna in mod distructiv.

Daca un astfel de tranzit este prost gestionat, apare un risc de dispute cu sefii sau cu autoritatile, de scandal sau de esec.

De asemenea, ar fi bine sa tii cont de faptul ca presiunea care se manifesta in planul relatiilor sentimentale se poate exercita si la nivelul colaborarilor si al asocierilor. Poarta-te amabil si prevenitor cu cei cu care lucrezi, va fi spre binele tuturor!

Saturn, stapanul Capricornului, este si in 2014 preocupat de proiecte colective, de alipirea la un grup mai mare de persoane, eventual la o organizatie deja constituita, de festivitati, conferinte sau alte adunari cu public, de sustinatori si protectori. Este o zona care iti poate aduce satisfactii si pe care te poti bizui in aceste vremuri turbulente.


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR
Horoscop Capricorn 2014
Previziuni astrologice pentru dragoste și relații, muncă și bani etc.