Horoscop 2016 Rac

Previziuni astrologice
pe tot anul

Previziunile astrologice generale
pentru Raci în 2016

Până în septembrie 2016, Jupiter facilitează Racilor accesul la informaţie şi îi ajută să asimileze uşor ideile noi. Este o perioadă în care Racii ar face bine să citească, să scrie, să se aboneze la ziare şi reviste, să facă școala de șoferi, să învețe o limbă străină, să facă un curs care îi atrage sau o călătorie de studii.

Tot datorită lui Jupiter, Racii devin mai dezinvolți, stabileşc mai uşor contacte, li îmbunătăţeşte stilul de comunicare sau de negociere.

În 2016 poţi cunoaşte oameni cu care vei lega ulterior strânse relaţii parteneriale (prietenie, colaborare, asociere, cuplu) sau care vor avea efecte benefice asupra familiei ori a proprietăţilor.

Stai cam puţin pe-acasă, eşti mereu în mişcare, dar nu este rău, fiindcă deplasările te ajută să-ți lărgeşti orizontul cunoașterii.

Începând din septembrie 2016, Jupiter trece în casa a patra a Racului. Realizările principale vizează căminul, familia şi proprietăţile imobiliare. Este posibil să investeşti, să renovezi sau să te muţi într-un loc mai plăcut, mai mare, mai valoros.

Pe tot parcursul anului 2016, Saturn te atacă în zona responsabilităţilor: muncă multă, obositoare, insuficient remunerată, împletită cu tot felul de obligaţii casnice, familiale sau de altă natură.

Pe de altă parte, Saturn face un aspect armonios cu Uranus, situat în casa carierei Racului, facilitând producerea unor schimbări înţelepte şi bine coordonate în domeniul profesional.

Şi tot Saturn este cel care încearcă să-ţi submineze sănătatea: slăbeşte organismul, permite instalarea unor boli cronice, derivate dintr-un mod de viaţă neadecvat sau de natură saturniană (care au de-a face cu oasele, articulaţiile, pielea, părul, dinţii, absorbţia de minerale sau de vitamina D, formarea de calculi etc.).

Ca să nu ai probleme de sănătate, se recomandă să adopţi un regim de viaţă sănătos, să faci controale medicale regulate, să-ţi asculţi organismul, să-i înţelegi nevoile şi să-l îngrijeşti.

Înclinaţiile spirituale şi marea sensibilitate a Racilor în ceea ce privește percepţiile (vise, premoniţii ş.a.) sunt accentuate în 2016 de opoziţia dintre Neptun, aflat în casa a noua a Racului, şi Jupiter. Experienţele la limita cunoaşterii pot fi uneori epuizante sau răvăşitoare.

Iubirea și relațiile Racului în 2016

Casa relaţiilor Racului este marcată în continuare de Pluto, care-şi exercită influenţa în cea mai mare parte a timpului la nivel subtil.

Ca idee generală, Pluto este un perfecţionist, aflat în căutare de autentic şi absolut. În îndelungatul său tranzit (2008-2023) prin casa cuplului Racului, Pluto creează situaţii menite să te determine să conştientizezi care sunt dorinţele şi nevoile tale reale în raport cu celălalt, să „curăţe” terenul de ceea ce este greşit, fals sau inutil, să ridice calitatea relaţiei, să o ducă mai aproape de ceea ce ar trebui să fie cu adevărat. Dacă nu reuşeşte, Pluto poate distruge ceea ce există, spre a clădi în loc altceva, mai bun. Fie că-ţi dai sau nu seama, Pluto te face să-ţi concentrezi atenţia către celălalt, să fii mereu de veghe. Dar nu este niciodată confortabil, aproape întotdeauna creează un soi de presiune.

Pe de altă parte, Saturn, stăpânul casei relaţiilor Racului, se află în 2016 şi 2017 într-o poziţie de slăbiciune, în casa a şasea a Racului. Asta înseamnă că nu prea poţi îndrepta lucrurile în direcţia pe care o doreşti ci, mai degrabă, trebuie să te adaptezi situaţiei.

Tranzitul lui Saturn în casa a șasea impune adesea celor doi parteneri să ducă împreună o povară: muncă multă sau alte responsabilităţi pe care trebuie să le împărtăşească. În anumite cazuri, poate aduce o relaţie cu cineva inferior social sau ierarhic; în alte situații, poate aduce o perioadă mai dificilă pentru partener (boală sau alte constrângeri).

În primele nouă luni din 2016, exuberantul Jupiter face un aspect armonios cu Pluto, aflat în casa cuplului Racului, favorizând o transformare pozitivă. În aceeaşi perioadă, Marte, stăpânul casei iubirii Racului, se află în ciclul retrogradării, pendulând între casa iubirii Racului şi casa în care se află Saturn. Astfel, primele trei trimestre din 2016 sunt pasionale, dar contradictorii şi complicate.

Datorită faptului că prin casa cuplului Racului trec pe rând Marte, Mercur, Venus şi Soarele, ultimul trimestru din 2016 este şi el intens şi bogat în evenimente.

Cele mai romantice luni pentru Raci sunt iunie, iulie şi noiembrie.

Tensiunile tind să se concentreze mai ales în primăvară, în august şi octombrie.

Noiembrie şi decembrie (poate chiar şi octombrie) sunt luni prospere pentru casa şi familia Racilor.

Racul în 2016: munca și veniturile

De ani buni, Uranus, aflat în casa carierei Racului, te tot îndeamnă să schimbi, să înnoieşti sau să reorganizezi ceva în viaţa profesională. Uranus dezvoltă multă energie în acest sector şi vrea să o consume privind spre viitor.

În casa muncii şi a responsabilităţilor Racului se află Saturn, care caută siguranţă şi certitudini, este conservator şi iubitor al tradiţiei. Între Uranus şi Saturn se formează în 2016 un trigon binevoitor, care te va ajuta să faci schimbările dorite în mod înţelept şi profitabil, folosind experienţa acumulată în timp şi adaptând ceea ce este solid şi valoros din trecut la o viziune novatoare, îndrăzneaţă şi originală.

În 2016 Racii progresează în carieră împletind curajul cu prudenţa, spontaneitatea cu calculul, ingeniozitatea cu strategia. Progresele vor fi lente, dar durabile. Trigonul format între Uranus, situat în casa carierei Racului, și Saturn, situat în casa muncii Racului, este favorabil îndeosebi în ocupaţiile care au legătură cu ştiinţele exacte, tehnica, mecanica, IT-ul sau meseriile care cer organizare şi precizie, dar poate fi de mare de folos în orice branşă, cu condiţia să munceşti serios şi responsabil.

De la începutul lui ianuarie şi până spre finele lui septembrie 2016, Marte, stăpânul casei carierei Racului, se află în ciclul retrogradării. Aşadar, în primele nouă luni ale anului Marte atrage viguros atenţia asupra carierei, statutului, poziţiei, renumelui, prestigiului. În acest răstimp, Marte face du-te vino între casa muncii și a responsabilităţilor şi casa a cincea solară.

În casa a cincea a Racului (ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016), Marte impulsionează preocupările creativ-artistice, munca pedagogic-educativă, misiunile de reprezentare, eforturile de promovare, punerea în valoare a talentelor, a produselor sau a imaginii proprii.

În casa muncii Racului (martie-mai și august-septembrie 2016), Marte aduce mai multă decizie, iniţiativă şi eficienţă, dar produce aglomerare, presiune, stres şi, în unele cazuri, chiar conflicte sau accidente de muncă.

Indiferent unde s-ar afla Marte, în perioada când este efectiv retrograd (17 aprilie - 30 iunie 2016) te poţi aştepta ca lucrurile să decurgă altfel decât în mod normal, fiindcă mişcarea retrogradă este atipică şi atrage evoluţii atipice.

Financiar, în 2016 nu se întrevede vreo schimbare semnificativă de situaţie comparativ cu anul trecut. Este posibil să ai, totuşi unele nelinişti sau neplăceri în zona relaţiilor cu băncile, asigurările, fiscul şi alte instituţii financiare, ori legate de un împrumut, un partaj, o moştenire sau o retrocedare.


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Dacă îți place,
spune-le și prietenilor:

Horoscopul Racilor pe tot anul 2016
Previziuni astrologice pentru dragoste, carieră etc.