Horoscop 2016 Săgetător

Previziuni astrologice
pe tot anul

Previziunile astrologice generale
pentru Săgetători în 2016

Cu Saturn în Săgetător, 2016 nu este un an prea uşor. Dar, fiindcă aparţii unei zodii puternice, optimiste şi norocoase, cu siguranţă că te vei descurca onorabil.

Vei resimţi însă un oarecare disconfort, fiindcă firea independentă şi dornică de libertate a Săgetătorului nu prea tolerează să-i fie restricţionate gradele de autonomie, iar Saturn aduce de obicei obligaţii, îngrădiri, întârzieri sau obstacole. Totuşi, trebuie să înţelegi că Saturn are un rol educativ şi vrea să te înveţe ce înseamnă profunzimea, rigoarea, răbdarea, disciplina şi organizarea.

Ca să ai succes, în 2016 este bine să te concentrezi pe obiective puţine şi importante, cărora ştii sigur că le poţi face faţă. Proiectele noi, pe care vrei să le derulezi în viteză, pot să meargă greu sau să te solicite excesiv. Cel mai avantajos ar fi să te implici cu bună ştiinţă într-un proiect de durată, de la care să nu aştepţi rezultate imediate. Dacă vei lucra la el cu consecvenţă şi spirit de răspundere, peste o un timp îţi va oferi mari satisfacţii.

Acelaşi Saturn poate încerca să-ţi altereze buna dispoziţie şi sănătatea. Caută să te înconjori de oameni care gândesc pozitiv şi îngrijeşte-te atent, fiindcă bolile care debutează acum se pot agrava sau croniciza!

Pe de altă parte, Saturn te poate ajuta să scapi de obiceiurile rele (fumat, rosul unghiilor etc.). Cu el, poţi chiar să slăbeşti, dacă vrei, dar având grijă să-ți asiguri nutrienţii necesari şi ținând cont că o slăbire bruscă poate antrena scăderea imunităţii şi felurite dereglări.

Cu Jupiter, Marele Benefic, în casa carierei Săgetătorului, până în septembrie 2016 ai aspiraţii înalte şi planuri de anvergură. Statutul şi prestigiul se îmbunătăţesc, apar noi deschideri şi şanse mari de succes. Încearcă să fii raţional(ă), să nu-ţi supraestimezi şansele şi nu înceta să te străduieşti! Jupiter îţi dă, dar nu-ţi bagă-n sac.

Începând din septembrie 2016, Jupiter trece în casa a unsprezecea a Săgetătorului. Acum găseşti uşor susţinere şi protecţie, iar implicarea în viaţa socială, angrenarea în acţiunile colective sau în activităţile unei organizaţii (asociaţie, fundaţie, partid, club, sindicat etc.) îţi sunt benefice. Îţi lărgeşti cercul prietenilor, pătrunzi în sfere importante.

Iubirea și relațiile Săgetătorului în 2016

Bine ancorat de Saturn printr-un frumos trigon, Uranus, care se află în casa dragostei şi a sexualităţii Săgetătorului, caută în continuare pasiunea, dar doreşte, în acelaşi timp, garanţii în privinţa siguranţei şi a duratei relaţiei. În 2016 te atrag personajele independente, pline de viaţă, originale şi chiar excentrice dar care, dincolo de aparenţa lor exotică, trebuie să conţină mai multă substanţă, profunzime şi responsabilitate.

În plus, fiindcă Saturn stăpâneşte casa banilor Săgetătorului şi casa intelectului şi a comunicării Săgetătorului, evident că ai tendinţa (conştientă sau instinctivă) de a alege partenere/parteneri care au stabilitate financiară şi cu care ai afinităţi mentale şi un bun schimb de idei, impresii şi informaţii.

Pe scurt, dincolo de atracţia fizică, în 2016 relaţiile amoroase ale Săgetătorilor tind să se bazeze pe destul de multe alte considerente.

Oricum, dragostea şi erotismul sunt subiecte fierbinţi pentru Săgetători, mai ales în primele nouă luni din 2016, cât timp Marte, aflat în ciclul retrogradării, face du-te-vino între Scorpion şi Săgetător.

Marte este semnificatorul general al dorinţei şi al sexualităţii, iar în cazul Săgetătorilor este şi stăpânul casei sexualității. Tranzitul prelungit al lui Marte în zona Scorpion-Săgetător, nu numai ca aduce subiectul în centrul atenţiei, dar poate scoate la suprafaţă nevoi şi dorinţe necunoscute (sau neREcunoscute), care dormitau în adâncul subconştientului, aşteptând momentul deşteptării.

Retrogradarea lui Marte ar mai putea să readucă în actualitate o iubire mai veche sau o chestiune de natură amoroasă care necesită o clarificare. Perioada în care Marte este efectiv retrograd (17 aprilie - 30 iunie 2016) poate conduce lucrurile în direcţii neaşteptate sau poate deveni chiar problematică. În cadrul acestei perioade, cel mai ciudat, derutant şi riscant interval este 28 aprilie - 22 mai, când şi Mercur, stăpânul casei cuplului Săgetătorului, va fi retrograd, ba mai mult, se va afla într-o zonă defavorabilă.

Cele mai romantice şi sexy perioade ale anului 2016 pentru Săgetători se situează în ianuarie, prima jumătate din aprilie, primele trei săptămâni din septembrie, a doua jumătate a lui octombrie şi prima jumătate a lui noiembrie.

Săgetătorul în 2016: munca și veniturile

2016 este un an important pentru cariera Săgetătorilor, un an fondator. Acum poţi demara sau poţi finaliza un proiect serios, consistent, cu efecte remarcabile în timp.

Până pe 9 septembrie 2016, Jupiter, Marele Benefic, se află în casa carierei Săgetătorului. Este un răstimp de şansă şi dezvoltare profesională, de ascensiune şi succes, care se repetă o dată la 12 ani şi care va dura circa un an (august 2015 - septembrie 2016). Te-ai mai întâlnit cu el între august 2003 şi septembrie 2004 şi te vei mai reîntâlni între iulie 2027 şi august 2028.

Jupiter aduce deschideri şi oportunităţi, îţi dă puterea şi curajul de a ţinti sus, de a pune în aplicare acţiuni de amploare. Te ajută în relaţiile cu şefii şi autorităţile, te pune într-o lumină favorabilă şi îţi sporeşte faima.

Între septembrie 2016 şi octombrie 2017 Jupiter va fi în casa a unsprezecea a Săgetătorului, o casă norocoasă, pe care vechii greci o numeau Geniul Bun. Din această poziţie, Jupiter îți acordă protecţie din partea celor puternici, sprijin din partea prietenilor, împliniri în cadrul activităţilor colective, suporteri şi popularitate.

Dar în 2016 (şi, apoi, în 2017) Saturn se află chiar în Săgetător, ponderând exuberanţa jupiteriană şi imprimând perioadei o notă de sobrietate şi înţelepciune.

Saturn agreează lucrurile făcute bine, pe îndelete, cu migală, şi sancţionează deciziile hazardate, încercările de a evita responsabilităţile şi efortul. Aşadar, norocul este de partea ta, dar pentru a-l putea valorifica este nevoie de muncă, temeinicie şi stăruinţă. Saturn este un neîntrecut strateg. Învaţă de la el să îţi fixezi obiectivele, să-ţi calculezi resursele, să-ţi planifici paşii care te vor conduce la reuşită şi să-i urmezi fără abatere!

În martie-mai și august-septembrie 2016 în Săgetător se va afla şi Marte, planeta iniţiativei, a acţiunii şi a competitivităţii, care îţi dă un impuls suplimentar, dar care îţi poate crea şi neplăceri (stres, situaţii de criză, conflicte sau alte complicaţii).

Aprilie şi mai 2016 sunt luni cu atât mai complicate cu cât Mercur se află în ciclul retrogradării în casa muncii Săgetătorului, iar august şi septembrie 2016 la fel, fiindcă Mercur se află în ciclul retrogradării în casa carierei Săgetătorului. Așadar, aprilie-mai și august-septembrie sunt perioade de analiză, reevaluare, clarificări şi decizii.


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Dacă îți place,
spune-le și prietenilor:

Horoscopul Săgetătorilor pe tot anul 2016
Previziuni astrologice pentru dragoste, carieră etc.