Horoscop 2016 Scorpion

Previziuni astrologice
pe tot anul

Previziunile astrologice generale
pentru Scorpioni în 2016

Mai întâi, să ne reamintim că Pluto, o planetă cu care Scorpionul are afinităţi speciale, se află din 2009 în casa intelectului şi a comunicării Scorpionului, unde va rămâne până în 2024. Este un timp îndelungat, aşa că ar fi bine să profiți de avantajele acestei poziţii: putere de convingere, forţă mentală, spirit de analiză, talent pentru cercetare şi investigaţie, interes pentru psihologie şi pentru diverse subiecte profunde, subtile sau chiar misterioase, şi să te aperi de influenţa ei neplăcută: spirit critic excesiv, gânduri negative, anxietate sau fobii, tensiune nervoasă, tendinţa de a-i manipula pe ceilalţi.

Cel mai avantajos ar fi să te orientezi către studiul unor subiecte care te pasionează, să înveţi să discuţi sincer şi onest cu cineva apropiat despre ceea ce te frământă, să încerci să-ţi însuseşti câteva tehnici de relaxare mentală sau să întreprinzi ceva pentru dezvoltarea ta personală. Anul 2016 este în mod particular potrivit pentru a-ţi găsi un prieten sau un grup care să te ajute în aceste direcţii.

Neptun, altă planetă cu evoluţie lentă, traversează casa dragostei şi a erotismului Scorpionului. Este o poziţie sensibilă, fiindcă, deşi foarte romantic, Neptun are adesea o influenţă amăgitoare, cu tendinţa de a promite mult şi de a înfăptui puţin. Atenţie, fiindcă poziţionarea lui Jupiter în semnul diametral opus Scorpionului (în perioada august 2015 - septembrie 2016) poate amplifica înclinaţia de a-ţi face iluzii sau de a intra într-o relaţie tulbure!

În toamna trecută, Saturn a ieșit definitiv din Scorpion, unde nu va mai reveni decât abia în 2041-2042. În 2016 îl regăsim însă în casa finanţelor Scorpionului, unde exercită o influenţă oarecum restrictivă şi-ţi lansează provocări al căror scop este de a te determina să-ţi însuşeşti un comportament financiar mai matur şi mai cumpătat.

Din cauza faptului că ciclul retrogradării lui Marte prinde şi zodia Scorpionului, este posibil să ai parte de o perioadă ceva mai agitată până în toamna 2016, cu destul de mult stres sau evenimente care te ţin în priză.

Tranzitul lui Marte în Scorpion se poate repercuta şi la nivelul sănătăţii Scorpionilor: boli acute, infecţii, inflamaţii, răniri, arsuri ş.a. Ai grijă mai ales în ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016!

Iubirea și relațiile Scorpionului în 2016

Cu Neptun în casa iubirii Scorpionului, te afli într-o perioadă a vieţii în care pot surveni poveşti de dragoste pline de farmec şi vrajă, dar complicate, nerecomandate, imposibile sau dezamăgitoare. Această predispoziţie persistă în stare latentă mai mulţi ani şi se manifestă doar când este stimulată de alte tranzite planetare importante.

Un astfel de tranzit este cel al lui Jupiter, stăpânul casei iubirii Scorpionului, care, în trecerea lui prin semnul opus celui în care se află Neptun, poate declanşa apariţia unei astfel de relaţii în perioada august 2015 - septembrie 2016.

În 2016, Marte, planeta dorinţei şi a sexualităţii, poate să pună şi el paie pe foc, fiindcă, din cauza retrogradării, se va afla destul de mult timp în Scorpion (ianuarie-februarie, iunie-iulie). Iar cum Marte este pasionat, energic şi dornic de acţiune, nu este exclus ca tu să fii cel/cea care iniţiază relaţia, care face primul pas. Marte este însă şi pripit, imprudent şi impulsiv. Încearcă să nu forţezi prea mult lucrurile, fiindcă rişti să obţii efectul invers celui scontat!

Şi încă ceva: nu lăsa sentimentele să-ţi influenţeze deciziile financiare sau, altfel spus, nu amesteca amorul cu banii, fiindcă nu merg bine împreună şi rişti să iasă prost ori într-o parte, ori într-alta.

Venus, planeta iubirii, care pentru Scorpioni este şi stăpâna casei cuplului, te favorizează îndeosebi în martie, mai, ultima decadă din septembrie şi primele două decade din octombrie. Lunile martie şi mai 2016 au, însă, cel mai mare potenţial romantic şi îţi pot oferi cele mai mari împliniri sufleteşti şi trupeşti.

S-ar putea să ai satisfacţii sentimentale chiar şi în intervalul cuprins între a doua jumătate a lui iunie şi prima jumătate a lui iulie. Dar vezi că a doua jumătate a lui iunie este cam riscantă, din cauza lui Marte, care este retrograd în Scorpion!

Luna august 2016 pare să îţi ofere o surpriză foarte plăcută şi cele mai grozave prilejuri de distracţii în doi, care pot fi, însă, destul de costisitoare.

Scorpionul în 2016: munca și veniturile

Aflat în casa banilor Scorpionului, Saturn face echipă bună cu Uranus, aflat în casa muncii Scorpionului în 2016 şi 2017. Trigonul dintre Saturn și Uranus promite Scorpionilor câştiguri frumoase prin exercitarea profesiei sau prin îndeplinirea unor responsabilităţi, însă numai cu strădanie şi efort.

Încă din 2010, Uranus dezvoltă foarte multă energie în casa muncii Scorpionului, dar o energie eliberată în salturi, dezordonat, greu de strunit. De acum, însă, trigonul cu Saturn are darul de a-l ancora pe Uranus şi de a-l ajuta să-şi canalizeze forţele între-un ritm constant, către scopuri precise.

În 2016 și 2017 munca Scorpionilor tinde să se ordoneze, apar strategii de lucru mai eficiente, înnoiri sau upgrade-uri bine chibzuite, care conduc la progres. Tenacitatea şi rezistenţa la efort cresc, iar viaţa profesională a Scorpionilor tinde să se aşeze pe o bază solidă.

Saturn în casa banilor Scorpionului nu este, însă, un semn de expansiune în afaceri. Dimpotrivă, Saturn tinde să-ţi limiteze libertatea de mișcare în plan financiar şi poate să-ți lanseze destule provocări. Aceste provocări au însă scopul de a te determina să-ţi administrezi mai bine banii, să faci economii, să-ţi calculezi mai bine resursele şi să iei decizii responsabile, cu efecte pozitive pe termen lung. Saturn penalizează risipa, banii nemunciţi și comportamentul financiar riscant sau impulsiv. Vrea să trudeşti pentru bani, să le înveţi valoarea şi să îi respecţi.

Pe acest fundal, caracteristic anilor 2016-2017, anul 2016 începe în forţă. Marte, stăpânul casei muncii Scorpionului, pendulează între zodia ta, Scorpion, şi casa banilor Scorpionului în perioada ianuarie-septembrie. Marte este activ, energic şi pus pe fapte mari. Are iniţiative, vrea să se impună, să facă lucruri importante. Pe de altă parte, latura negativă a lui Marte predispune la grabă şi nesăbuinţă.

Prin urmare, în primele nouă luni din 2016 este rost de acţiune şi chiar pot să apară oportunităţi de investiţii foarte atractive. Totuşi, ţine-te departe de speculaţii, oricât te-ar tenta!

În primăvară-vară situația financiară a Scorpionilor are un grad destul de înalt de impredictibilitate. N-ar fi rău să-ţi constitui din vreme un fond de economii.

Din punct de vedere al poziţiei, statutului, prestigiului şi popularităţii, în cea mai mare parte a lui 2016 poţi conta pe Jupiter, care îți aduce şansă, sprijin şi protecţie (mai puţin când e vorba de bani).


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Dacă îți place,
spune-le și prietenilor:

Horoscopul Scorpionilor pe tot anul 2016
Previziuni astrologice pentru dragoste, carieră etc.