Horoscop 2016 Taur

Previziuni astrologice
pe tot anul

Previziunile astrologice generale
pentru Tauri în 2016

Aflat pe termen lung în casa voiajelor şi a gândirii abstracte a Taurului, Pluto primeşte o mână de ajutor de la Jupiter în primele 8 luni ale anului 2016.

Trigonul format între Pluto și Jupiter îţi ascute simţul de explorator şi te cheamă să călătoreşti către destinaţii îndepărtate, încărcate de semnificaţii şi mister. Te mai îndeamnă să sapi adânc în grădina cunoaşterii superioare, acolo unde rodesc studiul, cultura şi spiritualitatea.

În ambele cazuri, pasiunea şi creativitatea sunt aducătoare de beneficii, iar dragostea poate sa fie ori agentul care te pune în mişcare, ori rezultatul acţiunilor tale în aceste domenii. Cu alte cuvinte, se poate să călătoreşti, să studiezi sau să te dezvolţi spiritual datorită iubirii, ori să întâlneşti iubirea undeva departe sau în decursul unor activităţi care au tangenţă cu domeniile menţionate.

Viaţa profesională a Taurilor poate fi pe alocuri frustrantă, nesigură sau dificilă până în septembrie 2016, dar găseşte calea spre înflorire în ultimele luni ale anului.

Cu toate ca există şi momente în care Taurii pot avea intuiţii remarcabile sau idei ingenioase din care pot face bani buni, finanţele pot fi o sursă de nelinişte, griji sau insatisfacţii în primele trei trimestre din 2016, mai ales în cazul în care complicaţiile sunt legate de un parteneriat.

În general, relaţiile Taurilor nu trec prin cea mai fericită perioadă, iar asta indiferent că este vorba de cuplu, asocieri, colaborări sau amiciţii. Există posibilitatea să se reactiveze probleme mai vechi, să afli lucruri care te supără sau te dezamăgesc, să comiţi erori de apreciere, să traversezi situaţii neclare, greu de definit.

Sănătatea Taurilor se încadrează în limite normale în 2016, ba chiar se întrevede un surplus de energie. Dacă nu o faci deja, acum ar fi un moment excelent pentru a începe să practici un sport sau alt gen de mişcare (aerobic, alergare, dans etc.) pentru a consuma excedentul de energie fizică şi a te menţine în formă.

Lunile octombrie-decembrie 2016 sunt favorabile luării unor măsuri ferme privind stilul de viaţă.

Iubirea și relațiile Taurului în 2016

Jupiter, Marele Benefic, se află în casa iubirii Taurului încă din august 2015 şi va rămâne acolo până în septembrie 2016.

De obicei, când Jupiter tranzitează casa dragostei, oamenii devin mai romantici şi mai senzuali, mai predispuşi la a se îndrăgosti. Instinctul sexual se amplifică, deschiderea către aventură este mai mare, iar trăirile erotice sunt mai răvăşitoare. Şi parcă şi lucrurile se aranjează astfel încât ocaziile de a intra într-o relaţie să fie mai frecvente, mai îmbietoare.

Aşadar, în 2016 este foarte posibil ca Taurii să treacă printr-o experienţă amoroasă deosebită. Fiindcă Jupiter este în trigon cu Pluto din casa a noua a Taurului, cel mai probabil este vorba despre o experienţă intensă, cu impact asupra modului tău de a gândi, care îţi oferă o nouă perspectivă asupra lumii şi îţi poate schimba sistemul de referinţă. Nu este exclus ca persoana care-ţi fură inima să fie de departe sau dintr-un mediu cultural/ spiritual diferit de al tău.

În pofida emoţiilor puternice pe care le generează şi a influenţei transformatoare pe care o exercită asupra ta, această etapă amoroasă nu este neapărat nici de durată, nici fericită. Asta din cauză că Jupiter formează și un careu cu Saturn, ceea ce înseamnă că există obstacole greu de înfruntat, şi o opoziţie cu Neptun, semn că situaţia poate fi complicată, înşelătoare sau că obiectul afecţiunii ar putea fi idealizat. Există un risc de frustrare sau de deziluzie ulterioară.

În plus, Marte, aflat în ciclul retrogradării, stă mai mult de două luni în casa iubirii Taurului (30 iulie - 7 octombrie 2016), din care trei săptămâni este retrograd (30 august - 22 septembrie), ceea ce tulbură şi mai tare apele.

Colac peste pupăză, Marte, aflat şi el în ciclul retrogradării, străbate casa cuplului Taurului în mers direct în ianuarie-februarie 2016, retrograd în iunie şi din nou direct în iulie. Marte este foarte impetuos, arzător şi întreprinzător, dar aduce adesea turbulenţe şi conflicte.

În concluzie, 2016 este pentru Tauri un an relaţional foarte dinamic, intens şi pasional, dar care comportă un factor de risc destul de mare.

Ai grijă cu cine te însoţeşti şi evită situaţiile neclare, dubioase, cu potenţial conflictual sau chiar violent!

Taurul în 2016: munca și veniturile

Cu Soarele bine asistat de trigoanele pe care le formează cu Jupiter şi Pluto, în 2016 Taurii dispun de încredere în forţele proprii şi de multă determinare în îndeplinirea obiectivelor.

Te exprimi admirabil în zona creativ-artistică, ştii să te vinzi bine şi să te prezinţi într-o lumină cât se poate de avantajoasă. În plus, ai o tenacitate de neabătut şi o mare putere realizatoare - calităţi valoroase, de care ai mare nevoie, fiindcă 2016 nu este un an tocmai uşor.

Cu Saturn, stăpânul casei carierei Taurului, situat în casa a opta a Taurului, interesele profesionale sunt orientate în 2016 mai ales către finanţe şi investiţii. Există, însă, o anumită limitare a puterii de decizie şi o înclinaţie mai mare de a-ţi face griji din pricina statutului pe care-l ai sau a raporturilor cu superiorii şi autorităţile.

Şi fiindcă Saturn nu este bine văzut de Jupiter, stăpânul casei în care se află, până în septembrie 2016 lucrurile merg ceva mai greu în plan profesional pentru Tauri.

În aceeaşi perioadă, ciclul retrogradării lui Marte poate, în egală măsură, să îți impulsioneze sau să îți strice colaborările sau contactele (mai ales în aprilie-mai 2016) şi îţi cam bulversează finanţele (mai ales în iunie).

Lucrurile se liniştesc în toamnă, când, spre marea ta mulţumire, o iau chiar pe o pantă ascendentă.

Pe 8 septembrie 2016 Jupiter intră în casa muncii Taurului, unde va rămâne timp de treisprezece luni, până în octombrie 2017. Sub un astfel de tranzit, de regulă oamenii care nu au de lucru îşi găsesc, iar cei care au deja, primesc oferte mai bune, îşi găsesc un al doilea job sau obţin atribuţii suplimentare, care le consolidează poziţia şi îi fac să se simtă apreciaţi.

În septembrie 2016 începe, aşadar, o perioadă de un an productivă, de succes şi realizări pentru Tauri. Volumul de lucru este mai mare, dar ţi-l asumi cu entuziasm. Te încurajează faptul că apar oportunităţi, sarcini stimulante şi ai mai multă autonomie.

Jupiter se află acum în relaţie bună cu Saturn. Prin urmare, situația profesională a Taurilor se consolidează, situaţia materială se stabilizează, iar iniţiativele financiare sunt mult mai profitabile.

Octombrie şi noiembrie 2016 aduc Taurilor o redresare vizibilă la nivelul colaborărilor şi contractelor, noi alianţe, victorie în competiţii şi în lupta cu concurenţa. Decembrie 2016 promite şanse mărite de avansare şi recunoaştere.

Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine.


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Dacă îți place,
spune-le și prietenilor:

Horoscopul Taurilor pe tot anul 2016
Previziuni astrologice pentru dragoste, carieră etc.