Horoscop 2016 Vărsător

Previziuni astrologice
pe tot anul

Previziunile astrologice generale
pentru Vărsători în 2016

Cu Saturn, stăpânul tradiţional al Vărsătorului, afla în casa a unsprezecea a Vărsătorului, în 2016 este important să te integrezi într-un grup cu care ai aceleaşi ţeluri sau interese pe termen lung. Poate să fie vorba despre o asociaţie profesională sau de hobby, un club, o formaţie, un partid, o fundaţie etc.

Fiindcă Saturn iubeşte structurile solid constituite, în 2016 ar fi preferabil să activezi în cadrul unei organizaţii. Dar îţi este favorabilă şi participarea la evenimente ocazionale cu mult public, cum ar fi congresele, simpozioanele, spectacolele sau chiar manifestaţiile în cadrul cărora se militează pentru susţinerea unei cauze.

Oricum, în 2016 locul Vărsătorului este într-un colectiv. Şi chiar dacă opinia majorităţii nu va fi întotdeauna pe gustul tău sau vei primi sarcini ingrate, este mai bine să cazi la învoială decât să refuzi. Altfel, vei avea senzaţia că prietenii, colegii sau ceilalţi oameni cu care interacţionezi la scară largă te sabotează sau că îţi stau în drum.

Atenţie la blocaje şi tensiuni, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016. Şi încă ceva: caută să nu amesteci activităţile de grup cu interesele financiare, fiindcă amestecul poate fi indigest.

De fapt, banii sunt un subiect de mare interes pentru Vărsători în 2016, fiindcă nodurile lunare îţi energizează axa financiară, Neptun se află pe tot parcursul anului într-una dintre cele două case financiare ale Vărsătorului, iar Jupiter se află în cealaltă casă financiară până în septembrie. Se poate să câştigi mulţi bani, dar trebuie să fii foarte precaut(ă), fiindcă şi pagubele pot fi considerabile.

În ce priveşte cariera Vărsătorilor, aceasta se poate să treacă în 2016 printr-un proces de reorganizare sau de resetare a obiectivelor, în urma unui proces mai lung, care se poate întinde de la începutul anului şi până în toamnă. Iar acest proces ar putea fi presărat cu momente stresante ori conflictuale, sau poate fi foarte stimulat de concurență.

Activitatea intelectuală, comunicarea şi drumurile Vărsătorilor sunt stimulate în continuare de Uranus pe tot parcursul anului 2016. Începând din toamnă, Jupiter îţi va imprima în această direcţie un avânt suplimentar.

În plan sentimental, 2016 este un an destul de viu şi de favorabil Vărsătorilor, dar fără mari surprize sau evenimente majore.

Iubirea și relațiile Vărsătorului în 2016

Dacă urmărim tranzitele planetare, 2016 nu pare a fi pentru Vărsători un an ieşit din comun în materie de dragoste şi cuplu. În cea mai mare parte a timpului, situaţiile tind să curgă în sensul firesc, într-o manieră mai degrabă plăcută.

Venus, planeta iubirii, vizitează Vărsătorul de două ori în 2016 (şi se întâmplă rar să viziteze o zodie de două ori într-un an!): o dată între 17 februarie şi 12 martie 2016 şi apoi între 7 decembrie 2016 şi 3 ianuarie 2017. Acestea sunt perioade încărcate de senzualitate, care te fac mai sexy, îţi accentuează înclinaţiile romantice şi atrag conjuncturile favorabile apariţiei unei noi relaţii. În cazul în care ai deja o relaţie, lucrurile decurg mai armonios, mai tandru, mai plăcut, într-o mai bună înţelegere.

Venus te mai avantajează în plan amoros între 24 mai şi 17 iunie 2016, când se află în casa erotismului Vărsătorului (mai ales în materie de sex şi legături pasionale) şi între 12 iulie şi 5 august 2016 (în materie de cuplu, în general, dar mai ales în cazul angajamentelor vechi sau al relaţiilor oficiale).

Anul 2016 are însă şi perioade mai agitate sau impredictibile pentru Vărsători, iar luna august ar fi una dintre acestea. Eclipsa de lună din 18 august 2016, care se produce cu Luna în Vărsător şi cu Soarele în casa cuplului Vărsătorului, poate să îți aducă evenimente relaţionale semnificative în săptămânile de dinaintea sau de după producerea ei (cam două săptămâni înainte şi două după).

De obicei, eclipsele aduc întâmplări neobişnuite, surprize, schimbări de situaţie. Eclipsa din 18 august face parte dintr-o familie de eclipse care are o mare încărcătură sentimentală sau erotică pentru Vărsători, dar accentuează predispoziţia pentru evoluţii bruşte şi neaşteptate.

În perioada din jurul eclipsei s-ar putea să realizezi că anumite lucruri stau altfel decât îţi imaginai, să conştientizezi că o problemă mai veche necesită o clarificare. Ar mai fi posibil să îţi aduni forţele pentru a trece peste o barieră, peste un obstacol aşezat în calea fericirii tale.

Vărsătorul în 2016: munca și veniturile

2016 este un an important pentru cariera Vărsătorilor, fiindcă Marte, stăpânul tradiţional al casei carierei Vărsătorului, se află în ciclul retrogradării între 3 ianuarie şi 27 septembrie, timp în care face cărare bătută dus-întors între Scorpion şi Săgetător. Pentru Vărsători, Scorpionul este însăşi casa carierei, iar faptul că Marte va petrece aici 4 luni (ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016) are o relevanţă specială, având în vedere că el stă de obicei doar 6-7 săptămâni într-o zodie.

Şi şederea mult prelungită a lui Marte în Săgetător (martie-mai și august-septembrie 2016) este relevantă pentru cariera Vărsătorilor, fiindcă în Săgetător se regăseşte Saturn, care este stăpânul tradiţional al Vărsătorului. Şi este limpede că o alăturare între stăpânul zodiei şi stăpânul casei carierei va pune reflectorul pe viaţa profesională, statut şi renume.

Marte este o planetă de iniţiativă, ambiţie, acţiune şi forţă, care dezvoltă foarte multă energie. Insistând atât de mult timp să se facă remarcat, va conduce în mod sigur la evenimente semnificative. Cel mai probabil, va determina o examinare atentă a obiectivelor, resurselor şi metodelor, care este foarte posibil să se soldeze cu o reevaluare şi poate chiar o reorganizare a vieţii profesionale a Vărsătorilor.

Marte este o planetă combativă şi uneori chiar agresivă. Fii, aşadar, gata pentru luptă şi competiţie! Cel mai recomandabil ar fi să îţi alegi nişte ţeluri precise, pentru împlinirea cărora să te zbaţi şi să te baţi. În caz contrar, există riscul de a avea parte de conflicte profesionale, de neînţelegeri cu autorităţile, iar în cazul în care horoscopul personal conţine o predispoziţie în acest sens, chiar de eşec sau dizgraţie.

Perioada cea mai complicată este cea în care Marte va fi efectiv retrograd, perioadă cuprinsă între 17 aprilie şi 30 iulie 2016. Din cauză că mersul retrograd este nefiresc, în acest interval lucrurile se pot derula atipic.

Cu Neptun şi Jupiter plasaţi în cele două case ale banilor Vărsătorului, finanţele sunt şi ele un subiect de maxim interes pentru Vărsători în 2016, mai ales până în septembrie. Poţi avea câştiguri frumoase, mai ales prin terţi (părinţi, parteneri de cuplu sau de afaceri, instituţii financiare), dar poţi avea şi pierderi usturătoare.

Se recomandă să analizezi cu multă prudenţă situaţia înainte de a lua decizii financiare şi să te fereşti ca de foc de situaţiile ilegale, de neglijenţele sau erorile contabile, de escroci și cheltuielile peste posibilităţi.


eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Dacă îți place,
spune-le și prietenilor:

Horoscopul Vărsătorilor pe tot anul 2016
Previziuni astrologice pentru dragoste, carieră etc.