Horoscopul lunar

Astrologie adevărată
Previziunile lunare

Horoscop mai 2016:
previziuni generale

Monthly Horoscope mai 2016

Chiar dacă are problemele ei, luna mai 2016 este mult mai indulgentă decât precedentele. Ba este chiar încurajatoare, în anumite privințe.

În primele două decade din mai 2016 relațiile fericite dintre Jupiter (Marele Benefic), situat în Fecioară, și planetele care tranzitează Taurul (Soarele, Venus și Mercur) dau naștere unui val de entuziasm și optimism. Totul curge lesne, iar dacă mai întâmpinăm pe alocuri vârtejuri sau împotmoliri, le abordăm relaxat și găsim lesne căi de rezolvare. Se schimbă trendul, dar, mai ales, se schimbă optica...

Mercur este retrograd până pe 22 mai 2016, când își reia mersul direct. Numai că, de data asta, Mercur retrogradează într-un context astral favorabil, care subliniază părțile avantajoase ale retrogradării: sporirea capacității de a analiza situațiile în profunzime, de a reconsidera unele lucruri într-o manieră constructivă. Este o perioada bună pentru a regândi o strategie, pentru a îndrepta unele erori, pentru a relua o discuție, prezentând argumentele într-o altă lumină, pentru a reconsidera, renegocia.

Jupiter își reia și el mersul direct pe 9 mai 2016, ceea ce îi sporește foarte mult forța.

Forța benefică a lui Jupiter este întărită de aspectele bune cu planetele rapide care traversează Taurul, ca și de vechiul trigon cu Pluto, care pornește spre perfectare (se va perfecta în iunie).

Există, însă, și o forță jupiteriană răscolitoare, încurajată de aspectele adverse cu Saturn, cu Neptun și cu Marte. Această forță răscolitoare poate crea dezordine în unele sectoare ale vieții personale în cazul fiecăruia dintre noi.

La nivel macro, forța răscolitoare a lui Jupiter poate pune în discuție cu mai multă putere subiecte legate de granițe, migrație și afaceri internaționale, de fraude și înșelătorii de proporții (scandalul Wolksvagen și Dosarele Panama sunt doar două exemple, care arată de ce este înstare Jupiter când este deranjat de careul cu Saturn și de opoziția cu Neptun), complicații care vizează legislația, învățământul, religia sau cultura și sănătatea (valul de molime de tip Zyka &Co are legătură, și el, cu careul în T Jupiter-Saturn-Neptun, mai ales prin prisma semnelor zodiacale în care se află cele trei planete), ba chiar poate participa la declanșarea unor fenomene naturale distrugătoare.

În oricare dintre domeniile menționate mai sus, lucrurile pot lua întorsături dramatice în luna mai 2016, dar mai ales după data de 20, când planetele rapide (Soarele, apoi Venus) trec în Gemeni, de unde fac aspecte distonate cu Jupiter (aflat în Fecioară), Saturn și Marte (ambele în Săgetător), și Neptun (în Pești).

În fine, Marte continuă să fie retrograd. Parcursul prin Săgetător este cel mai periculos, fiindcă îl leagă într-un mod nedorit de combinația Jupiter-Saturn-Neptun și, în a treia săptămână a lunii, de Soare și de Venus. Pe 27 mai 2016 Marte reintră în mers invers în Scorpion, unde se simte mai confortabil.

În rezumat, luna mai 2016 este o lună foarte interesantă și foarte stimulantă, care oferă multe oportunități, mai ales în primele două decade. Are însă și o latură riscantă, bulversantă sau destabilizantă, care se simte în special în ultima decadă, și mai ales între 20 și 27.

Copyright © eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Daca iti place,
spune-le si prietenilor:

Horoscop aprilie 2016:
previziuni generale

Monthly Horoscope aprilie 2016

Încă o lună în care avem parte de acțiune și agitație...

Mai întâi, trecerea Soarelui și a lui Venus prin Berbec reactualizează careul Uranus-Pluto, cu tot zbuciumul și surprizele aferente. Este un aspect cu efecte înnoitoare, transformatoare, dar cu potențial violent și bulversant. La nivel macro, atinge mai ales sfera politică și financiară.

Apoi, avem de-a face în continuare cu un careu în T destul de strâns între Jupiter (aflat în Fecioară) Marte și Saturn (ambii în Săgetător) și Neptun (în Pești). Configurația are efecte subversive, destabilizatoare și, din nou, posibil violente. Are de-a face cu dreptatea, moralitatea și justiția, cu religia și cultura, cu idealismul și fanatismul, cu frontierele și migrația și, iarăși, cu puterea politică și marile finanțe.

Cu acest careu în T ne-am întâlnit și în martie, dar acum mai intervine un element, care schimbă puțin datele problemei. Și nu le schimbă în bine. Este vorba despre felul în care se mișcă Marte și despre zona în care se mișcă.

Marte începe să retrogradeze pe 17 aprilie 2016 în Săgetător, în apropierea stelei fixe Antares (științific: Alpha Scorpii). În plus, fiindcă viteza aparentă îi este mult încetinită în săptămânile din jurul datei la care începe să retrogradeze, Marte se mișcă în aprilie 2016 mai tot timpul în preajma lui Antares.

Antares este o stea roșie super-gigantă (cu un de diametru de circa 900 ori mai mare decât diametrul Soarelui) din constelația Scorpionului, numită adesea Inima Scorpionului. Este una dintre cele mai mari și mai luminoase stele vizibile pe ecliptică și împreună cu Aldebaran, Regulus și Formalhaut formează grupul celor patru "stele regale persane".

În astrologie, Antares este o stea cu influență relativ mică – cu excepția situațiilor în care este potențată de aspecte formate cu planetele de prim rang. Iar în aprilie 2015, apropierea de Marte este tocmai o astfel de situație.

Numele Antares vine din greacă, unde Άντάρης (anti-Ares), înseamnă “rivalul / egalul lui Marte”. Asta, fiindcă multe dintre efectele lui Antares sunt de tip marțian. Antares poate da curaj, ambiție și spirit de pionierat, dar poate aduce, deopotrivă, pericole, distrugere și violență.

La nivel macro, steaua Antares este pusă în legătură cu fondarea cetăților și a națiunilor, cu marile aventuri și descoperiri. Pe de altă parte, este implicată și în războaie, evenimente sau dezastre nucleare, asasinate, acte teroriste, manifestări extremiste, rasiste sau discriminatorii, incendii, naufragii, smog și poluare.

În aprilie 2016, toate influențele de mai sus sunt potențate de apropierea lui Marte de Antares.

Dar Marte nu este singurul care retrogradează în aprilie 2016. Către finele lunii începe să retrogradeze și Mercur.

Din cauza mișcării impuse de ciclul retrogradării, Mercur petrece mai mult timp în Taur, dar acest lucru nu pune probleme deosebite. Dimpotrivă, prin aspectele bune cu Jupiter, cu Nodurile Lunii și cu Pluto, ar putea fi un factor de stabilitate și cumpănire. Dar avem din nou o problemă. La fel ca Marte, Mercur își găsește să retrogradeze într-un loc nepotrivit: la 23°35' Taur, în apropierea stelei fixe Algol.

Algol (sau Capul Meduzei, sau Beta Persei) este o stea dublă cu reputație foarte proastă. Englezii o mai numesc și “Demon Star”. În astrologia mondială, Algol este legată de atacuri, conflicte armate, incendii, dezastre colective, molime, calamități naturale, brutalitate.

La fel ca și Marte, Mercur nu ajunge să facă o conjuncție directă cu steaua respectivă, dar retrogradează suficient de aproape de ea cât să ne dea de gândit. Să sperăm că va fi vorba doar de situații care ating un punct critic dar nu degenerează în cel mai grav mod cu putință.

Copyright © eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Horoscopul lunilor anterioare

Monthly horoscope

Te interesează să citești horoscopul unei luni din trecut? Vezi arhiva horoscopului lunar eAstrolog.


Previziuni astrologice lunare
Tendințele astrologice generale în mai 2016 și aprilie 2016.