Horoscopul lunar

Astrologie adevărată
Previziunile lunare

Horoscop iulie 2016:
previziuni generale

Horoscop lunar iulie 2016

Luna iulie 2016 este, fără îndoială, mult mai relaxată decât lunile precedente.

Marte și-a reluat mersul direct la finele lunii anterioare, așa încât energia se consumă mai eficient, acțiunile sunt mai coerente, iar inițiativele sunt mai inspirate. Mulți dintre noi încep acum să tragă învățăminte utile din experiențele (adesea stresante) ale lunilor din urmă. Și mulți dintre cei care au rătăcit cărările sau chiar au făcut pași înapoi, își regăsesc drumul drept, care-i duce spre împlinirea obiectivelor.

Mercur se află aproape toată luna iulie 2016 în preajma lui Venus. Această combinație planetară este excelentă pentru socializare, comunicare și informare, promițând, de asemenea, drumuri plăcute și profitabile.

Să nu vă așteptați, însă, la o armonie globală fără de cusur. În background rămâne activ careul în T format de Jupiter (situat în Fecioară), Saturn (în Săgetător) și Neptun (în Pești), care încă mai poate scoate la iveală gunoiul de sub preș (fraude, înșelăciuni, minciuni etc.) și mai poate pune destulă sare pe rana migrației și a disensiunilor religioase. Careul în T Jupiter-Saturn-Neptun implică semnele mutabile, așa că tinde să genereze instabilitate și schimbare.

Apoi, trecerea planetelor rapide prin Rac duce la crearea unui alt careu în T, format cu Uranus din Berbec și Pluto din Capricorn, activ în primele trei săptămâni din iulie 2016, ba chiar foarte activ în primele două. De data asta este vorba despre un careu în T care implică semnele cardinale, deci se poate lăsa cu acțiuni rapide, crize, bulversări și chiar violență.

În toată această perioadă, însă, nu trebuie uitat că orice se poate discuta, orice se poate negocia: avem la îndemână conjuncția Mercur-Venus, de ale cărei energii benefice ar fi păcat să nu profităm.

Luna iulie 2016 mai are și alte atuuri prețioase:
- intuiția, imaginația, creativitatea, pasiunea și forța de expresie – dăruite de piramida semnelor de apă, formată de planetele rapide din Rac cu Marte din Scorpion și Neptun din Pești, în primele trei săptămâni ale lunii iulie;
- energia, înflăcărarea, curajul și inițiativa înnoitoare – dăruite de piramida semnelor de foc, formată de planetele rapide care tranzitează Leul, cu Uranus din Berbec și Saturn din Săgetător, în partea a doua a lunii iulie 2016, mai ales în ultima decadă.

eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Daca iti place,
spune-le si prietenilor:

Horoscop iunie 2016:
previziuni generale

Horoscopul lunii iunie 2016

Iunie 2016 este o lună cu grad ridicat de instabilitate și turbulență. Planetele care tranzitează Gemenii (Soarele, Venus și Mercur) formează o cruce în semnele mutabile, împreună cu Jupiter (aflat în Fecioară), Saturn (în Săgetător) și Neptun (în Pești).

Crucea cosmică este configurația care cumulează cele mai multe aspecte tensionate: două opoziții și patru cuadraturi (sau careuri). În cazul de față, este vorba despre: opoziția Jupiter-Neptun (activă încă de anul trecut), opoziția dintre Saturn și planetele din Gemeni, cuadraturile Saturn-Neptun, Jupiter-Saturn, Neptun-planetele din Gemeni și Jupiter-planetele din Gemeni.

Mișcându-se rapid și intrând pe rând în aspect cu toate cele trei planete lente (Jupiter, Saturn, Neptun), planetele care tranzitează Gemenii au rolul de a activa crucea cosmică și de a declanșa evenimente importante, impresionante, bulversante.

La nivel macro, crucea cosmică din iunie 2016 poate aduce răscoliri și întâmplări pline de semnificație în transporturi și în domeniul comunicării și al informației, dar și în domeniile în care Jupiter, Saturn și Neptun au început să facă valuri încă de anul trecut: justiție, religie, învățământ, cultură, medicină, migrație, frontiere, străini și străinătate etc.

Ca în toate cazurile în care avem de-a face cu o cruce cosmică, ne putem aștepta și la întâmplări dramatice, conflicte și catastrofe. Evenimentele capătă și mai multă intensitate în iunie 2016, având în vedere că pe 18 iunie se perfectează careul dintre Saturn și Neptun.

Neptun pare să joace un rol cu deosebire important în iunie 2016, fiindcă pe tot parcursul lunii se află în stație retrogradă, rămânând aproape nemișcat la aproximativ 12° Pești (începe să retrogradeze pe 13 iunie). Neptun are de-a face cu idealismul, creativitatea, imaginația, intuiția, mila și dedicația, dar și cu minciuna, frauda, înșelătoria, mediile dubioase sau interlope, cu iluzia, echivocul, haosul și dezordinea, alungarea, exilul, decepția.

Pe de altă parte, iunie 2016 poate aduce și reforme, transformări, evoluții constructive și reașezări pe făgașul corect, mai vizibile în partea a doua a lunii, fiindcă mai sunt doi "grei" care formează un aspect exact, de data asta armonios: pe 26 iunie se perfectează trigonul Jupiter-Pluto.

Un alt eveniment astral notabil al lunii iunie 2016: Mercur își încheie ciclul retrogradării în Taur – un ciclu de peste 2 luni, care trebuie să fi condus la analiza, reconsiderarea și clarificarea anumitor aspecte dintr-un domeniu sau altul al vieții fiecăruia dintre noi. Tocmai în acest domeniu, opoziția Mercur-Marte din 9 iunie poate aduce, în prima jumătate a lunii, o precipitare a evenimentelor, a concluziilor și a deciziilor.

La final, o veste mare: pe 30 iunie 2016 Marte își reia mersul direct, după două luni și jumătate de retrogradare. Aflat în stație directă, Marte este puternic și pozitiv, cu atât mai mult cu cât este în propriul domiciliu, Scorpion. Prin urmare, se înlătură niște bariere, se limpezesc niște obiective, iar acțiunile și inițiativele încep să aibă mai multă coerență și șanse mai mari de succes.

eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Horoscopul lunilor anterioare

Horoscop lunar

Te interesează să citești horoscopul unei luni din trecut? Vezi arhiva horoscopului lunar eAstrolog.


Previziuni astrologice lunare
Tendințele astrologice generale în iulie 2016 și iunie 2016.