Horoscopul lunar

Astrologie adevărată
Previziunile lunare

Horoscop iunie 2016:
previziuni generale

Horoscop lunar iunie 2016

Iunie 2016 este o lună cu grad ridicat de instabilitate și turbulență. Planetele care tranzitează Gemenii (Soarele, Venus și Mercur) formează o cruce în semnele mutabile, împreună cu Jupiter (aflat în Fecioară), Saturn (în Săgetător) și Neptun (în Pești).

Crucea cosmică este configurația care cumulează cele mai multe aspecte tensionate: două opoziții și patru cuadraturi (sau careuri). În cazul de față, este vorba despre: opoziția Jupiter-Neptun (activă încă de anul trecut), opoziția dintre Saturn și planetele din Gemeni, cuadraturile Saturn-Neptun, Jupiter-Saturn, Neptun-planetele din Gemeni și Jupiter-planetele din Gemeni.

Mișcându-se rapid și intrând pe rând în aspect cu toate cele trei planete lente (Jupiter, Saturn, Neptun), planetele care tranzitează Gemenii au rolul de a activa crucea cosmică și de a declanșa evenimente importante, impresionante, bulversante.

La nivel macro, crucea cosmică din iunie 2016 poate aduce răscoliri și întâmplări pline de semnificație în transporturi și în domeniul comunicării și al informației, dar și în domeniile în care Jupiter, Saturn și Neptun au început să facă valuri încă de anul trecut: justiție, religie, învățământ, cultură, medicină, migrație, frontiere, străini și străinătate etc.

Ca în toate cazurile în care avem de-a face cu o cruce cosmică, ne putem aștepta și la întâmplări dramatice, conflicte și catastrofe. Evenimentele capătă și mai multă intensitate în iunie 2016, având în vedere că pe 18 iunie se perfectează careul dintre Saturn și Neptun.

Neptun pare să joace un rol cu deosebire important în iunie 2016, fiindcă pe tot parcursul lunii se află în stație retrogradă, rămânând aproape nemișcat la aproximativ 12° Pești (începe să retrogradeze pe 13 iunie). Neptun are de-a face cu idealismul, creativitatea, imaginația, intuiția, mila și dedicația, dar și cu minciuna, frauda, înșelătoria, mediile dubioase sau interlope, cu iluzia, echivocul, haosul și dezordinea, alungarea, exilul, decepția.

Pe de altă parte, iunie 2016 poate aduce și reforme, transformări, evoluții constructive și reașezări pe făgașul corect, mai vizibile în partea a doua a lunii, fiindcă mai sunt doi "grei" care formează un aspect exact, de data asta armonios: pe 26 iunie se perfectează trigonul Jupiter-Pluto.

Un alt eveniment astral notabil al lunii iunie 2016: Mercur își încheie ciclul retrogradării în Taur – un ciclu de peste 2 luni, care trebuie să fi condus la analiza, reconsiderarea și clarificarea anumitor aspecte dintr-un domeniu sau altul al vieții fiecăruia dintre noi. Tocmai în acest domeniu, opoziția Mercur-Marte din 9 iunie poate aduce, în prima jumătate a lunii, o precipitare a evenimentelor, a concluziilor și a deciziilor.

La final, o veste mare: pe 30 iunie 2016 Marte își reia mersul direct, după două luni și jumătate de retrogradare. Aflat în stație directă, Marte este puternic și pozitiv, cu atât mai mult cu cât este în propriul domiciliu, Scorpion. Prin urmare, se înlătură niște bariere, se limpezesc niște obiective, iar acțiunile și inițiativele încep să aibă mai multă coerență și șanse mai mari de succes.

Copyright © eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Daca iti place,
spune-le si prietenilor:

Horoscop mai 2016:
previziuni generale

Horoscopul lunii mai 2016

Chiar dacă are problemele ei, luna mai 2016 este mult mai indulgentă decât precedentele. Ba este chiar încurajatoare, în anumite privințe.

În primele două decade din mai 2016 relațiile fericite dintre Jupiter (Marele Benefic), situat în Fecioară, și planetele care tranzitează Taurul (Soarele, Venus și Mercur) dau naștere unui val de entuziasm și optimism. Totul curge lesne, iar dacă mai întâmpinăm pe alocuri vârtejuri sau împotmoliri, le abordăm relaxat și găsim lesne căi de rezolvare. Se schimbă trendul, dar, mai ales, se schimbă optica...

Mercur este retrograd până pe 22 mai 2016, când își reia mersul direct. Numai că, de data asta, Mercur retrogradează într-un context astral favorabil, care subliniază părțile avantajoase ale retrogradării: sporirea capacității de a analiza situațiile în profunzime, de a reconsidera unele lucruri într-o manieră constructivă. Este o perioada bună pentru a regândi o strategie, pentru a îndrepta unele erori, pentru a relua o discuție, prezentând argumentele într-o altă lumină, pentru a reconsidera, renegocia.

Jupiter își reia și el mersul direct pe 9 mai 2016, ceea ce îi sporește foarte mult forța.

Forța benefică a lui Jupiter este întărită de aspectele bune cu planetele rapide care traversează Taurul, ca și de vechiul trigon cu Pluto, care pornește spre perfectare (se va perfecta în iunie).

Există, însă, și o forță jupiteriană răscolitoare, încurajată de aspectele adverse cu Saturn, cu Neptun și cu Marte. Această forță răscolitoare poate crea dezordine în unele sectoare ale vieții personale în cazul fiecăruia dintre noi.

La nivel macro, forța răscolitoare a lui Jupiter poate pune în discuție cu mai multă putere subiecte legate de granițe, migrație și afaceri internaționale, de fraude și înșelătorii de proporții (scandalul Wolksvagen și Dosarele Panama sunt doar două exemple, care arată de ce este înstare Jupiter când este deranjat de careul cu Saturn și de opoziția cu Neptun), complicații care vizează legislația, învățământul, religia sau cultura și sănătatea (valul de molime de tip Zyka &Co are legătură, și el, cu careul în T Jupiter-Saturn-Neptun, mai ales prin prisma semnelor zodiacale în care se află cele trei planete), ba chiar poate participa la declanșarea unor fenomene naturale distrugătoare.

În oricare dintre domeniile menționate mai sus, lucrurile pot lua întorsături dramatice în luna mai 2016, dar mai ales după data de 20, când planetele rapide (Soarele, apoi Venus) trec în Gemeni, de unde fac aspecte distonate cu Jupiter (aflat în Fecioară), Saturn și Marte (ambele în Săgetător), și Neptun (în Pești).

În fine, Marte continuă să fie retrograd. Parcursul prin Săgetător este cel mai periculos, fiindcă îl leagă într-un mod nedorit de combinația Jupiter-Saturn-Neptun și, în a treia săptămână a lunii, de Soare și de Venus. Pe 27 mai 2016 Marte reintră în mers invers în Scorpion, unde se simte mai confortabil.

În rezumat, luna mai 2016 este o lună foarte interesantă și foarte stimulantă, care oferă multe oportunități, mai ales în primele două decade. Are însă și o latură riscantă, bulversantă sau destabilizantă, care se simte în special în ultima decadă, și mai ales între 20 și 27.

Copyright © eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Horoscopul lunilor anterioare

Horoscop lunar

Te interesează să citești horoscopul unei luni din trecut? Vezi arhiva horoscopului lunar eAstrolog.


Previziuni astrologice lunare
Tendințele astrologice generale în iunie 2016 și mai 2016.