Horoscopul lunar

Astrologie adevărată
Previziunile lunare

Horoscop februarie 2016:
previziuni generale

Monthly Horoscope februarie 2016

Prima decadă din februarie 2016 este marcată de o triplă conjuncție Mercur-Venus-Pluto în Capricorn, aflată în trigon cu Jupiter din Fecioară și în careu cu Uranus din Berbec.

Această configurație astrală aduce situații foarte intense la nivel relațional și poate accelera producerea unor schimbări, mai ales prin afirmarea dorinței de evoluție, dezvoltare, independență, autonomie sau chiar eliberare a uneia dintre părți (ori poate chiar a ambelor).

Lucrurile se pot petrece relativ brusc sau pe neașteptate, pe fundalul unor acumulări, dar efectul final, în cele mai multe cazuri, este pozitiv.

La nivel personal, aceste tendințe se pot manifesta în dragoste, căsnicie, prietenie, colaborări și diverse tipuri de raporturi contractuale. La nivel macro, sunt vizate mai ales alianțele și celelalte forme de cooperare în plan național sau internațional.

Tot în prima decadă, Soarele formează concomitent un sextil cu Saturn și un careu cu Marte. Configurația poate să impulsioneze și să grăbească îndeplinirea unui proiect a cărui strategie era deja trasată. Amestecul lui Marte și al lui Uranus forțează oarecum lucrurile și poate fi cam bulversant. Atenție, mai ales în zilele din jurul Lunii Noi din data de 8 februarie!

În ultima decadă din februarie 2016, tranzitul Soarelui actualizează careul în T Jupiter-Saturn-Neptun. Perioada poate fi confuză, complicată, dificilă, așa că se recomandă atenție.

Copyright © eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Daca iti place,
spune-le si prietenilor:

Horoscop ianuarie 2016:
previziuni generale

Monthly Horoscope ianuarie 2016

Sub o conjuncţie Soare-Pluto şi o conjuncție Venus-Saturn, prima decadă din ianuarie 2016 este intensă şi sobră. Pare a fi potrivită mai degrabă pentru activităţi care cer seriozitate, concentrare şi perseverenţă, decât pentru socializare, dragoste şi divertisment. Atmosfera ar putea fi viciată de neîncredere şi suspiciuni, pe care lipsa de comunicare nu face decât să le adâncească.

A doua decadă din ianuarie 2016 se petrece într-un un climat ceva mai relaxat, dar nu lipsit de peripeţii.

Pe 20 ianuarie 2016, Soarele intră în Vărsător, iar în decada a treia se va îndrepta către formarea unui careu cu Marte din Scorpion. Careul Soare-Marte se va perfecta pe 8 februarie, dar devine activ imediat ce Soarele intră în Vărsător, adică pe 20 ianuarie.

Careul Soare-Marte poate fi periculos fiindcă instigă la agresivitate şi conflict şi predispune la accidentări. Avertismentul este cu atât mai serios cu cât avem de-a face cu un careu superior, caz în care efectele distructive ale lui Marte sunt şi mai accentuate.

De fapt, toată luna ianuarie 2016 prezintă un risc de evenimente bulversante, violente, neprevăzute: careul Uranus-Pluto este din plin reactivat, mai întâi de tranzitul Soarelui (conjuncţia Soare-Pluto se perfectează pe 6, iar careul Soare-Uranus pe 7 ianuarie), apoi de Luna Nouă din 9-10 ianuarie (Luna face conjuncţie cu Pluto şi careu cu Uranus) şi, nu în ultimul rând, de tranzitul lui Mercur, care face două conjuncţii cu Pluto (22 şi 30 ianuarie) şi două careuri cu Uranus (20 ianuarie şi 1 februarie).

În ianuarie avem 3 evenimente importante care au de-a face cu ciclul retrogradării:

1) Mercur este retrograd între 5 şi 25 ianuarie 2016.

Mişcarea retrogradă se petrece în primele două grade din Vărsător şi în a doua jumătate a Capricornului. Ciclul complet al retrogradării începe însă cu intrarea lui Mercur pentru prima dată în Capricorn, pe 10 decembrie 2015, şi se încheie cu ultima sa ieşire din Vărsător, pe 5 martie 2016.

Tot acest ciclu al retrogradării lui Mercur are menirea de a sublinia simbolistica mercuriană: informaţie (cărţi, internet, mass media), intelect şi activităţi intelectuale, comunicare, mişcare, drumuri şi călătorii, comerţ, educaţie, adolescenţi, elevi şi studenţi, şcoli, activităţi care cer îndemânare şi agilitate etc.

În perioada cât Mercur este efectiv retrograd (5-25 ianuarie) pot apărea perturbări, incidente sau întâmplări neobişnuite în domeniile de natură mercuriană.

2) Marte îşi începe ciclul retrogradării pe 3 ianuarie 2016.

Ciclul retrogradării lui Marte se întinde pe aproape trei sferturi din anul 2016 şi se desfășoară în Scorpion şi Săgetător.

Marte va fi efectiv retrograd între 17 aprilie şi 30 iunie, dar ciclul retrogradării debutează odată cu intrarea lui Marte în Scorpion pe 3 ianuarie 2016 şi se încheie cu ieşirea lui Marte din Săgetător, pe 27 septembrie 2016.

Unele evenimente de natură marţiană din luna ianuarie 2016 pot avea consecinţe de-a lungul anului sau pot avea semnificaţie într-un context mai larg, legat de întregul ciclu al retrogradării.

Marte semnifică acţiunea, iniţiativa, competitivitatea, pasiunea şi sexualitatea, industria, maşinile, mecanismele, utilajele şi fierul, sângele şi muşchii, dar şi agresivitatea, lupta, conflictul, stările de urgenţă, crizele, incidentele armate, accidentele, incendiile, exploziile şi toate evenimentele violente.

3) Jupiter îşi începe retrogradarea anuală pe 8 ianuarie 2016, la 23°14' în Fecioară. Va fi retrograd până pe 9 mai 2016, când îşi reia mersul direct la 13°15' Fecioară.

Retrogradările lui Jupiter nu au o semnificaţie foarte mare, fiindcă se produc anual şi durează câte 4 luni de fiecare dată. Totuşi, în perioada din preajma schimbării sensului de mers, cum este şi cazul primei jumătăţi a lui ianuarie 2016, se pot produce perturbări sau evenimente deosebite care au tangenţă cu simbolistica jupiteriană.

Jupiter are de-a face cu justiţia, cultura, spiritualitatea, religia, administraţia (inclusiv guvernul), învăţământul universitar, comerţul exterior, comerţul en gros, turismul, sportul şi activităţile cu caracter social.

Toate domeniile de natură jupiteriană sunt sub reflector în mod particular în prima jumătate a lunii ianuarie 2016, ba poate chiar pe tot parcursul lunii, fiindcă Jupiter se află toată luna ianuarie în conjuncţie strânsă cu Nodul Nord al Lunii, care este un factor potenţator.

Copyright © eAstrolog.ro
Astrolog: Mihaela Dicu, AAR

Horoscopul lunilor anterioare

Monthly horoscope

Te interesează să citești horoscopul unei luni din trecut? Vezi arhiva horoscopului lunar eAstrolog.


Previziuni astrologice lunare
Tendințele astrologice generale în februarie 2016 și ianuarie 2016.