Horoscop saptamanal 27 ianuarie - 2 februarie 2003


Horoscopul saptamanii  

Horoscop 27 ianuarie - 2 februarie 2003

În numarul trecut al buletinului informativ Stiri-Astrolog prognozam ca saptamâna care tocmai s-a scurs va fi una optimista, dinamica si, pentru multi, norocoasa. Si asa a fost. Iata câteva întâmplari placute, norocoase, intens mediatizate:
- gasirea unei solutii fericite pentru problema facturilor de întretinere;
- recuperarea miraculoasa si în buna stare de sanatate a celor doi copii din Ciuperceni-Dolj, dati disparuti, dupa ce au petrecut 4 zile si 4 nopti cazuti într-o groapa adânca, în frig, fara mâncare si fara apa;
- gestul de înalta cinste si moralitatea al unui pensionar care a gasit un portofel cu 200 milioane lei pe care l-a returnat intact posesorului etc.
Chiar si cele rele s-au finalizat mai bine decât în alte situatii similare. De exemplu, în tara au fost câteva accidente rutiere mai grave, dar nu s-au pierdut vieti omenesti. Sau: cutremurul din Mexic, desi de o magnitudine foarte mare (7.6 Richter) s-a soldat doar cu 23 de morti, desi la aceasta intensitate ar fi putut fi mii de victime.

Saptamâna 27 ianuarie - 2 februarie 2003 nu mai are aceeasi încarcare benefica. Nu se poate spune ca va fi nefasta. Cel mai potrivit cuvânt pentru ea ar fi "intensa". Luna face nu mai putin de 7 conjunctii: cu Marte (luni), cu Pluto si cu Venus (marti), cu Mercur (joi), cu Neptun si cu Soarele (sâmbata) si cu Uranus (duminica). Conjunctia este cel mai puternic aspect. Luna reprezinta starea noastra de spirit, simtamintele, psihicul, multimile, caminul, radacinile. Trairile vor fi intense, multe se vor concentra în jurul problemelor legate de casa, de familie, de patrimoniu si, prin extensie, este posibil sa asistam la o accentuare a sentimentului patriotic, nationalist (la noi, dar si în lume). Este posibil ca mase importante de oameni sa se agite sau sa se focalizeze asupra unor obiective comune. Luna stapâneste Racul, asadar este posibil ca Racii sa fie în prim plan si multe evenimente (bune sau rele) sa se concentreze în jurul lor.

Toate aceste conjunctii ale Lunii au loc pe un fundal destul de subiectiv, cu o accentuata componenta colectiva, de "sentiment de turma", de psihism colectiv generat de conjunctia dintre Soare si Neptun (aspectul exact se va produce în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01h36, dar efectele lui se simt câteva zile înainte si câteva zile dupa). Întâlnirea dintre Soare si Neptun poate fi purtatoare de intuitie, inspiratie, generozitate si ideal, dar la fel de bine poate genera confuzie, eroare, neatentie sau încercarea de a evada din realitate. Din acest motiv, este de asteptat ca saptamâna viitoare sa auzim mai des vorbindu-se de accidente datorate neatentiei, de probleme legate de droguri, alcool, abuz de medicamente, dar si de realizari artistice sau umanitare de o factura deosebita. Se recomanda mare atentie celor care au în grija bolnavi al caror psihic este atins, cum ar fi schizofrenii, pentru ca poate surveni o frecventa crescuta a crizelor. În alta ordine de idei, cei nascuti în semne fixe - în primul rând Varsatorii, dar si Leii, Taurii sau Scorpionii - sunt mai predispusi acum decât alta data catre înselare, neatentie, autoamagire, sau pot cadea victima hotilor sau escrocilor.

Alt aspect cu impact pe mai multe zile este opozitia dintre Venus si Saturn (momentul exact al producerii: noaptea de marti spre miercuri, ora 02h14). Este o configuratie cu actiune mai ales în plan relational, care genereaza sentimente "poticnite", frustrari amoroase, gelozii, blocaje în colaborari si asocieri. Opozitia se produce între Gemeni si Sagetator, deci acestea sunt semnele care pot avea în principal probleme, dar loveste colateral si semnele Fecioarei si Pestilor. Fiind vorba de Venus, nu se vor simti prea confortabil nici cei nascuti în Taur si Balanta, zodiile pe care Venus le patroneaza. Atentie, indiferent de semnul nasterii, pentru toti cei care au probleme renale, de circulatie venoasa, afectiuni ale pielii sau, pentru femei, sensibilitate ovariana, fiindca toate aceste neplaceri se pot intensifica.

Mai trebuie mentionat ca saptamâna viitoare, mai ales catre sfârsitul ei, aduce un risc de exagerare si exces, datorat opozitiei dintre Soare si Jupiter (aspectul exact are loc duminica, 2 februarie, la ora 11h13), cu tendinte de supraevaluare, de aventurare, de lacomie, cu crize de orgoliu si reactii disproportionate. Cei mai predispusi sunt din nou Varsatorii si Leii, dar unele efecte se rasfrâng si asupra Taurilor si Scorpionilor. Medical, pentru noi toti, apare riscul de hiperfunctii, de afectiuni cardiace si circulatorii, de neplaceri hepatice. Hipertensivii trebuie sa fie prudenti în mod special.

În încheiere, câteva cuvinte despre Luna Noua de sâmbata, 1 februarie, fiindca atmosfera pe care o imprima se va resimti pe tot parcursul lunii viitoare. Conjunctia dintre Soare si Luna - fiindca de fapt asta înseamna Luna Noua - se produce la 12gr09 Varsator, în conjunctie cu Neptun si în opozitie cu Jupiter. Asadar, climatul de confuzie si exagerare se va perpetua de-a lungul lui februarie. Îngrijorator este ca în tema lunatiei respective, planeta Marte - cea care raspunde de dinamism, curaj si actiune, dar patroneaza si rivalitatile, conflictele si razboaiele - se afla în conjunctie cu steaua fixa Antares. Antares, cea mai stralucitoare stea din constelatia Scorpionului, Alpha din Scorpion sau Cor Scorpii (Inima Scorpionului), este una dintre cele mai influente stele de pe cer. Alaturi de Aldebaran (Alpha Taur), Regulus (Alpha Leu) si Fomalhaut (Alpha Pisces Australis), face parte din ceea ce astronomii si astrologii numesc "crucea cardinala" a celor 4 Stele Regale, care marcau echinoctiile si solstitiile în Mesopotamia de acum 5 000 ani. Antares este o stea cu influenta foarte puternica, dar de natura violenta. De fapt, Ant-Ares însemna în greaca "Rivalul lui Ares", iar Ares era zeul razboiului la greci, similarul lui Marte la romani... Traditia astrologica îi asociaza lui Antares evenimente ca: razboi, incidente nucleare, dezastre, incendii, asasinate si naufragii. Îngrijoratoare pozitie, tocmai în perioada când se vorbeste atât de mult despre invadarea Irakului, mai ales ca aceasta configuratie Marte-Antares nu aspecteaza deloc bine harta astrala a Statelor Unite. Asadar, este foarte posibil ca în februarie sa avem în lume un conflict armat important, iar daca americanii vor fi implicati, probabil ca vor cam avea ghinion.

eAstrolog


« Inapoi la horoscopul saptamanal.


Horoscop saptamanal - prognoza astrologica a saptamaniiCopyright © 1998-2016 Elite Pro SRL. Toate drepturile sunt rezervate.