Horoscop saptamanal 25 - 31 august 2003


Horoscopul saptamanii  

Horoscop 25 - 31 august 2003

Saptamâna 25-31 august este una dintre cele mai riscante saptamâni ale anului 2003. Asa cum am anuntat de saptamâna trecuta, pe axa Fecioara-Pesti începe sa se concentreze o mare confruntare de forte, ale carei efecte sunt greu de estimat, dar care sunt cu siguranta de natura negativa. Acumularea de energii disonante a început de vineri, odata cu intrarea lui Venus, si apoi a Soarelui, în Fecioara si odata cu formarea opozitiilor acestora cu Uranus. În zilele urmatoare vom asista, pe rând, la aparitia altor configuratii disonante, dupa cum urmeaza:

În noaptea de marti spre miercuri - mai exact, miercuri, 27 august, la ora 1h18 - Venus, ajunsa la 5gr.30 Fecioara, face o opozitie exacta cu Marte, care, mergând înapoi, s-a întors si el la 5gr.30 Pesti. Opozitia lui Venus cu Marte este daunatoare bunelor relatii, pacii si prosperitatii. Aduce pasiuni distructive, exaltarea sentimentelor de tot felul, de la cele de dragoste pâna la cele nationaliste, certuri, despartiri.

Tot miercuri, dar la ora 12h27, Jupiter paraseste semnul Leului si intra în Fecioara, unde se va "cantona" pentru urmatoarele 13 luni. Deîndata ce paseste în Fecioara, Jupiter intra sub incidenta opozitiei cu Uranus. Si asta nu e tot: Jupiter, care are unul dintre domicilii în Pesti, se simte rau si este slabit în semnul opus, în Fecioara, unde se afla în exil. Ca atare, puterea lui de a gestiona cum se cuvine conjunctia Marte-Uranus din Pesti este nula, ba mai mult, pozitia lui nu poate decât sa agraveze si mai mult lucrurile.

Tot miercuri, 27 august, la ora 13h51, Marte atinge recordul celei mai mari apropieri de Pamânt din ultimii 60 000 de ani. Specialistii în mecanica cereasca au calculat ca Marte a mai fost atât de aproape de Pamânt abia în anul 57 617 î.Ch! Daca acest eveniment îi entuziasmeaza la maximum pe astronomi, care au ocazia de a face acum o multime de observatii unice, situatia nu este deloc îmbucuratoare pe plan astrologic, unde atmosfera era si-asa mult prea încordata. Influenta crescuta si profund daunatoare a lui Marte poate aduce o crestere a violentei, conflictelor, accidentelor si incendiilor.

În fine, tot miercuri, la ora 20h27, avem Luna Noua perfecta d.p.d.v. astronomic, la 4gr.02 în Fecioara. O Luna Noua de rau augur, din pacate, pentru urmatoarele 4 saptamâni, fiindca se produce la unul dintre polii unui puternic fascicul de opozitii pe axa Fecioara-Pesti

Joi, 28 august, la ora 16h42, Mercur intra în miscare retrograda. De parca nu era destul, Mercur în aceasta postura aduce o alterare a fluxului intelectual si informational, expunând la judecati eronate si probleme de comunicare. Comertul si drumurile pot avea si ele de suferit. Situatia este cu atât mai neconvenabila cu cât Mercur este stapânul zodiei Fecioarei, unde se afla Soarele, Venus si Jupiter - cu alte cuvinte, dispozitarul acestor planete, pe care în situatia tensionata actuala, se pare ca nu e capabil sa le "pastoreasca" asa cum se cuvine.

Tot joi, la ora 21h00, Soarele, ajuns între timp la 5gr.01 în Fecioara, face o opozitie exacta cu razboinicul Marte, care a retrogradat si el pâna la 5gr.01 în Pesti. Intuiti deja cam ce tusa da atmosferei generale opozitia Soarelui cu planeta ale carei trasaturi negative sunt violenta, nerabdarea si spiritul razboinic: certuri, conflicte, acte iresponsabile, actiuni impulsive, incendii.

Vineri, 29 august, la ora 6h34, avem un eveniment astrologic putin în afara contextului: Pluto, aflat la 17gr.34 în Sagetator, îsi reia mersul direct.

În final, sâmbata 30 august, la ora 7h38, se desavârseste cel mai important aspect al acestei perioade - opozitia exacta dintre Jupiter, ajuns la 0gr.37 Fecioara, si Uranus, aflat la 0gr. 37 Pesti. Opozitia Jupiter-Uranus îsi întinde influenta între 27 august si 15 septembrie. Influenta este profund perturbatoare si poate genera conflicte de autoritate, actiuni bruste si neasteptate împotriva ordinii stabilite, atitudini anarhiste, conflicte având la baza motive religioase, legislative sau financiare, crahuri bancare, falimente, caderi bursiere bruste si sacadate, divergente internationale, catastrofe aviatice, feroviare sau rutiere, pericol de cutremure, incendii sau alte dezlantuiri ale fortelor naturii. La nivel personal, neplacerile pot lua multe forme, pierderile financiare, necazurile juridice, accidentele si incendiile fiind unele dintre ele.

Tot aici se cuvine facuta mentiunea ca afectarea dura a lui Jupiter poate creste rata crizelor hepatice. Asadar, cei care au o sensibilitatea a ficatului trebuie sa ia masuri de prevenire.

Ca sa facem un rezumat tuturor celor de mai sus:
Saptamâna 25-31 august aduna combinatii planetare riscante si chiar periculoase pe axa Fecioara-Pesti. Aflat în Rac, semn prieten atât cu Fecioara cât si cu Pestii, Saturn ar trebui, teoretic, sa medieze într-o oarecare masura conflictul. Disonantele, însa, sunt atât de mari, iar Saturn e atât de slabit în semnul sau de exil, încât e greu de crezut ca va putea face prea mult. Ca atare, situatia impune pentru toata lumea un plus de prudenta, circumspectie, calm si cumpatare. Conflictul planetar îi atinge în principal pe cei nascuti în Pesti si Fecioara, cu precadere în prima treime a zodiei, apoi pe Gemeni si pe Sagetatori, dar si pe toti aceia dintre noi care au puncte nevralgice în harta natala în aceste zone. Cei care stiu ca au teme natale foarte armonioase, nu au de ce sa se teama. Cei care nu sunt siguri, este preferabil sa adopte un comportament prin care sa elimine riscurile enumerate mai sus.

eAstrolog


« Inapoi la horoscopul saptamanal.


Horoscop saptamanal - prognoza astrologica a saptamaniiCopyright © 1998-2016 Elite Pro SRL. Toate drepturile sunt rezervate.